Zavaros a kép Irán-ügyben

2018. január 07. 16:50

Nem elképzelhetetlen, hogy egy külső befolyásolás áll az iráni problémák mögött is.

2018. január 07. 16:50
Georg Spöttle
Magyar Idők

„Napok óta tüntetésekről szólnak a hírek, amelyek Iránból érkeznek hozzánk. A nyugati, főként az amerikai médiumok békés tüntetésekről számolnak be, amelyek a magas élelmiszerárak miatt robbantak ki. Donald Trump amerikai elnök a Twitteren erre rá is erősített, amikor élelmiszerhiányról és magas inflációról írt. Holott egyik állítása sem stimmel. Irán gazdasági mutatói az embargó ellenére jók. Adatok szerint 2016-ban az iráni gazdaság 12,5 százalékos növekedést tudott felmutatni, és az idei évre is már 3,5 százalékos pluszt jósolt. Az infláció tízszázalékos csökkenést mutatott a tavalyi adóévben. (...)

A tüntetőknél lefoglalt fegyverek és robbanóanyag is a mudzsahedinek irányába mutat, de legalábbis egy külső erőt feltételez, amely a háttérből irányítja a történéseket. Német megfigyelők szerint a jelenlegi tüntetések nagyban különböznek a 2009-es politikai tüntetésektől.

Most nem polgárok és egyetemisták tüntetnek, hanem az alacsonyabb szociális osztályok képviselői, aki sokkal fogékonyabbak a külső befolyásolásra. Látjuk, miként működnek civil, vagy magukat civilnek és demokratikusnak valló szervezetek itt, Magyarországon is, és látjuk kártékony munkásságukat is. Nem elképzelhetetlen, hogy egy külső befolyásolás áll az iráni problémák mögött is. ”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Happy Monk
2018. január 09. 14:39
Van akit idegesít, hogsy Szíriában béke van...
BőröndÖdön
2018. január 09. 05:52
"ki a f@sz ez a " Spöttle....
madarasi.abel
2018. január 08. 09:20
https://tradingeconomics.com/iran/unemployment-rate
madarasi.abel
2018. január 08. 09:16
ja, hogy ezt a szart GEORG SPÖTTLE írta? Így már érthető :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!