Az Élet Iskolája, ahol Isten a tanár

2018. augusztus 29. 14:33

Nyolc és fél év alatt a Fidesz semmilyen lényeges reformot nem hajtott végre.

2018. augusztus 29. 14:33
Tóta W. Árpád
HVG

„Nyolc és fél év alatt a Fidesz semmilyen lényeges reformot nem hajtott végre. Legnagyobb eredménye a rémhírterjesztés felfuttatása, meg az, hogy Orbán és családja annyit harácsolt össze, amíg elmúlt a hírértéke. Nem történt rendszerszintű változás oktatásban, egészségügyben, nyugdíjrendszerben, és nem ilyen a segély átnevezése közmunkára. Kormányzásra tulajdonképpen nem került sor.

Ismeretlen vektorok eredményeként, nyolc Hoffmann Rózsával meg Czunyinéval súlyosbított év után az alaptantervnek mégis nekiláttak, és ebben a készülődésben meglepő és rendszeridegen módon értelmes gondolatok is napvilágot láttak. Ezek szinte kizárólag Csépe Valériához kötődnek, a tantervügyi miniszteri biztoshoz. Ő sem tett mást, mint kimondta a közhelyeket, amelyeket kutatók, ellenzéki politikusok és tüntető tanárok évek óta hirdetnek. Hogy olvasson az a gyerek brit fantasyt vagy amerikai scifit, ha az érdekli, és ne Jókaival nyomorítsuk, mert akkor semmit sem fog. Hogy vegyük észre és használjuk ki, milyen gyorsan és hatékonyan tanulja meg a tabletes játékai bonyolult szabályrendszerét, térképeit és adatait, és ehhez igazítsuk a tanítást. És mindenekelőtt törekedjünk arra, hogy ne undorodva menjen suliba.

Az lesz a kérdés, csinál-e nyarat egy fecske. Mivelhogy Csépe Valérián kívül a témában minden kormánypárti szereplő mint megannyi síkhülye pedellus pofázik összevissza, igazi csoda lenne az a nyár. Egy végtelen vakáció.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2018. augusztus 30. 17:16
-Tota neked Luci Ferkó lesz a tanárod, viszont jó meleg lesz az üsdbe , orrodat a seggembe!
Aerion
2018. augusztus 30. 17:10
… Nyolc és fél év alatt a Fidesz semmilyen lényeges reformot nem hajtott végre … Nem az a lényeges, hogy a fidesz nem hajtott végre semmilyen lényeges reformot a 2010-óta tartó kormányzása alatt - bár az, hogy mi a lényeges, definiálandó fogalom - hanem az, hogy nem az történt, amit a tótagecifélék akartak, hogy történjen. Az ugyanis éppenséggel nem reform lett volna, hanem a mi halálunk. Ők ugyanis ezt értik reform alatt. Nos, tótageci, én is reformpárti vagyok. Ugye milyen jó egyetérteni?
Newman
2018. augusztus 30. 16:44
Na már csak te kellettél te nyomorult! Nem olvaslak "MERT AKÁRMITMONDHAZUDIK" !
orion
2018. augusztus 30. 12:30
Az a cím... elég is volt. Megjegyzem ezt a szöveget vérbalos bunkók szokták a facebook adatlapjukra kiírni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!