Akkor most halmozzak fel konzervbabot?

2019. január 23. 21:36

Itt teremtettünk magunknak új, biztonságos, kiszámítható életet a fiammal. Csakhogy most épp ezek a számunkra fontos alapértékek kérdőjeleződnének meg.

2019. január 23. 21:36
Kégl Ágnes
WMN

„Márpedig én épp azért választottam anno ezt az országot, mert kiszámíthatóbb jelent és jövőt kínált. Erős gazdasága és a viszonylag átlátható politikai rendszere biztonságérzetet adott. De most a legutolsó dolog, amit érzek, a biztonság.

Azt látom, hogy Nagy-Britannia lábon lőtte magát. Az ország, amely azelőtt szinte nem ismerte az infláció fogalmát, olyan közelről megismerkedett vele, hogy néha az angol fontot már egy az egyben váltják az euróval.

(Amiből a britek leginkább azt érzékelték, hogy megdrágult az európai nyaralásuk. De ha bekövetkezik az egyezség nélküli Brexit, tartok tőle, hogy egyéb területeken is a bőrükön fogják tapasztalni ennek következményeit.)

Szeretnék bízni abban, hogy a politikai pávatáncban hamarosan észhez térnek a tollaikat rebegtető felek, és a saját kicsinyes játszmáik elé helyezik az ország, valamint az emberek érdekeit. Van rá lehetőségük, hogy kitolják a Brexit határidejét, és vagy újabb népszavazást írjanak ki, vagy rendezett módon, jobb feltételek mellett vezessék ki Nagy-Britanniát az EU-ból. Őszintén remélem, hogy így lesz, mert nem akarok innen elköltözni. Egyrészt megszerettem és megszoktam itt (igen, a felhős-esős időjárás ellenére is), itt teremtettünk magunknak új, biztonságos, kiszámítható életet a fiammal. Csakhogy most épp ezek a számunkra fontos alapértékek kérdőjeleződnének meg.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 179 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Béna Géza
2019. január 26. 15:24
Állj ki a sarokra és a migránsok majd boldoggá tesznek meg teheted egy szabad országban mindent lehet nem hiszem hogy a hozzád hasonlókra Magyarországnak szüksége lenne
syphax
2019. január 26. 11:58
Akárhogy is csűrjük-csavarjuk: aki kiment nyugatra az utóbbi 6-8 évben--úgymond--"dolgozni" vagy "jól élni" AZ BEÜL, RÉSZBEN VAGY TELJESEN, A MÁSOK ÁLTAL MEGALKOTOTT-LÉTREHOZOTT "KÉSZ"-BE. LÓGÓSOKNAK, LINKEKNEK, INGYENÉLŐKNEK, HASZONLESŐKNEK IDEÁLIS ÉLETFILOZÓFIA ÉS TAKTIKA. Az én két fiam is egyetemi diplomások, sőt feleségeik is "azok". A kisebbik fiam 4 a nagyobbik 2 gyermekes családkáért él, dolgozik imádkozik--észak-kelet Magyarországon. Igy is lehet....
br-o
2019. január 25. 10:05
Hát, kedves VV Ági, ez van, amikor a brit prolik, akiknek nincs problémája (dehogy nincs...) a jamaicai, nigériai, pakisztáni bevándorlókkal, kiakadnak a dolgos lengyel vízszerelők miatt.
nemecsekerno_007
2019. január 24. 19:42
Elég sokan Mama-Hotelnek nézik a globalizált világot, oda mennek ahol jó. Aztán ha valamiért elromlik a helyzet, mennek tovább. Ami elromlik, azt eldobjuk... Aztán meg csodálkoznak, hogy nem vagyunk vevők a rinyálásukra.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!