A védekezés eredményességéről csak a történelem tud ítéletet alkotni

2020. március 21. 12:04

A véleményszabadság világos normatartalom nélküli büntetőjogi korlátozása Alaptörvény-ellenes.

2020. március 21. 12:04
Schiffer András
Schiffer András
Facebook

„Ezt javasolja a Kormány: »Aki különleges jogrend idején nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely alkalmas arra, hogy a védekezés eredményességét akadályozza vagy meghiúsítja, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.« A védekezést akadályozó, vagy meghiúsító rémhírterjesztés szigorú üldözése természetesen helyes, sőt, kifejezetten szükséges – jóllehet ez nem annyira újdonság, inkább csak pontosítása az eddigi szabályozásnak. A védekezés eredményességéről viszont csak a történelem tud ítéletet alkotni, bíróság aligha. A véleményszabadság világos normatartalom nélküli büntetőjogi korlátozása még veszélyhelyzetben is Alaptörvény-ellenes.”

 
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 142 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2020. március 22. 23:46
Schiffer, azt beláttad már, hogy nem lehet más a politika, csak a magyar nép érdeke szolgálata? Ez az atáji politizálós hozzáállás bedugult!
Ádám Attila
2020. március 22. 09:27
Kedves Schiffer András! Kérem, legyen tisztességes és vonja vissza a téves véleményét! Más bűncselekmények esetében is előfordul, hogy a hátrányos eredmény előidézésére alkalmasságát szankcionálják a cselekménynek, függetlenül attól, hogy a hátrányos eredmény ténylegesen bekövetkezik-e, tehát azt nem is vizsgálják (pl garázdaság). Nagyot ment a sajtóban a hibás véleménye, ezt tudnia kellett, hogy így lesz. Ne legyen fontosabb a kétes népszerűség! Köszönöm.
bpe
2020. március 22. 00:04
először védekezzünk a lehető legeredményesebben, aztán kapjanak államfői kenyelmet a rászorulók (strasbourg, amnesty, helsinki welcome!), a járványt ez már vszeg nem fogja befolyásolni.
puszika
2020. március 21. 18:25
Most már nem csak fogalmi de képzavaraid is vannak Schiffer! A védekezés eredményességét nem a történelem,hanem az összehasonlítás folyamata fogja megadni már most is,de a járvány levonulása után mindenképp.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!