Nemváltás házilag és egyebek

2020. április 29. 08:41

Ha normális világban élnénk, akkor különösebben nem filozofálgatnánk azon, hogy vannak-e teremtett nemek vagy sem.

2020. április 29. 08:41
Szánthó Miklós
Szánthó Miklós
Magyar Nemzet

„A születéskori nem kapcsán kialakult jogi vita sokkal mélyebb konfliktusról tanúskodik. Megint furcsa érzése van az embernek. Mintha újfent olyan dolgokról vitáznánk, melyeknek maguktól értetődőeknek kellene lenniük. Itt van például a születéskori nem törvénybe iktatásáról szóló polémia. Ha a posztmodern világ (a nyugati civilizáció) inspirációs forrása nem az igencsak ruganyos morális felfogást hirdető liberalizmus lenne – tehát ha normális világban élnénk –, akkor különösebben nem filozofálgatnánk azon, hogy vannak-e teremtett nemek vagy sem. A nyugatos haladároknak azonban olyan kényelmessé vált már az élet, hogy ráérnek ilyesmivel is foglalkozni.

A személyes – például szexuá­lis – identitás formájában megjelenő »sokféleség« bálványozása annyira beleivódott a liberális projekt legmélyebb rétegeibe, hogy kifejezetten a modernség elleni támadásnak címkézik, ha valaki arról beszél, hogy »férfinak és nőnek teremtette őket«: az Európai Parlament gyorsan el is ítélte »a transznemű és interszexuális személyek jogai elleni támadásokat Magyarországon«. Az ugyanis a baj, hogy egy új, a magyar törvényhozás előtt fekvő javaslat szerint az anyakönyvbe csak a »születéskori nem« megjelölés kerülne – és ez elmaradott, barbár módon kizárólag férfi vagy nő lehet –, továbbá ez a tény utóbb az állam által vezetett nyilvántartásban megváltoztathatatlan. Skandalum!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2020. április 30. 03:17
Goldstájn bazzdmeg: A SZAR AZ SZAR--ÉS NEM CSAK "ÚGY VÉLJÜK", HOGY SZAR! AKI HÜLYE AZ HÜLYE--MINT TE IS VAGY--ÉS NEM PUSZTÁN CSAK "ÚGY VÉLJÜK--PLÁNE NEM CSAK "ÚGY VÉLNÉNK"-- HOGY HÜLYE VAGY" ! EZ FEHÉREN FEKETÉN NYILVÁNVALÓ--ÉS NEM PUSZTÁN CSAK "ÚGY VÉLJÜK" HOGY SEGGHÜLYE VAGY BAZZDMEGANYÁD! Te egy hülye nagypofájó seggzsidó vagy..nyilván. EZ BIZONYOSSÁG, ÉS NEM VÉLELEM!!!
syphax
2020. április 29. 16:29
"..ÁLMOMBA' 2 MACSKA" VÓTAM--NABAZZDMEG, MÁR A 30-AS ÉVEKBE IS VÓTAK ELMEBAJOSAK...UGYI....
Kasu1
2020. április 29. 15:02
Azért az nagy baj, hogy a hím és a nőstény, férfi és a nő mint nemi hovatartozás kérdéses lehet. Bárki bárminek érezheti magát, van joga erre. Hirdesse, ha akarja. Ettől még két nem van. De! Ne kelljen csodálni őket azoknak akik NEM érzik másnak magukat mint aminek születtek! Emellett ne járjanak előjogok, kivételezettség v felsőbbrendüség. Kit érdekel ki minek érzi magát, lehet sámli v bicigli, de ezért nem jár áhitatos meghajlás, csodálat. Sok sok homoszexuális v épp bi v leszbikus művész, tudós, okos és tiszteletre méltő ember volt és van, de nem ezért tiszteljük, hanem a teljesítményéért.
syphax
2020. április 29. 13:07
Kérdés. MŰKORCSOLYA ÉS JÉGTÁNC OLIMPIÁN--ÉS VILÁGBAJNOKSÁGOKON-- MIKOR VEZETIK BE A PÁROS KÜZDELMEK FOLYAMÁN ASSZTAT, HO' 2 FÉRFI VAGY 2 CSAJ CSÚSZKÁL A JÉGEN OSZT' EGYMÁST EMELGETIK MEG DOBÁLJÁK? ELKÉPESZTŐ IGAZSÁGTALANSÁG HOGY MÉG NINCS ILYEN, HA JÓL TUDOM. A FEMINISTÁKNAK ÖSSZE KÉNE HIVNIUK EMIATT AZ ENSZ BIZTONSÁGI TANÁCSÁT...FASZÁUL!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!