A magyar kórházak felkészültek

2020. szeptember 03. 22:28

Minden kórház megfelelő nagyságú helyet különített el a koronavírus-fertőzéses esetek számára.

2020. szeptember 03. 22:28
Ficzere Andrea
Portfolio.hu

Hogy kezelik most a kórházak a fertőzésgyanús eseteket?

Minden kórház megfelelő nagyságú helyet különített el a koronavírus-fertőzéses esetek számára, vagyis a tüneteik alapján gyanúsnak vélt betegeket, – amíg be nem bizonyosodik róluk, hogy pozitívak vagy negatívak –, izoláljuk. Amennyiben a már igazoltan koronavírus-fertőzött kórházi ellátásra szorul, a kijelölt intézmények egyikébe küldik, ha jó állapotban van, akkor pedig házi karanténra kötelezik.

A járvány első hullámában jelentős arányban történtek fertőzések az intézményeken belül. Akkor ezt a kockázatot most kezeli a rendszer?

Igen, most sokkal jobb a helyzet. A tavaszi járványügyi folyamatok bizonyították, hogy azokat a helyeket kell kiemelten védeni, amelyek fokozottan vannak kitéve a fertőzés veszélyének, és ahol komoly kockázata van a fatális kimenetelnek – ilyenek az idősotthonok, szociális otthonok, valamint az egészségügyi intézmények. Emiatt kellett első lépésként látogatási tilalmat bevezetni a kórházakban és az idősotthonokban. Itt kell megemlítenem azt a nagyon jó hírt is, hogy napokon belül elindulhat a budapesti kórházak felújítása, összesen 60 milliárd forintból, az Emberi Erőforrások Minisztérium és a Belügyminisztérium közös szervezésében, amely folyamatot minden érintett intézményben megfelelő módon kell majd koordinálni a járványügyi szempontok betartásával.

Mit okoz az újfajta, elmúlt hetekben emelkedő esetszámokat produkáló járványügyi helyzet a hazai kórházakban? Jelent ez bármilyen készültséget?

Igen, természetesen. A tavaszi időszak tapasztalataival felvértezve sokkal könnyebb lesz a felkészülés az infrastruktúra, az eszközök és a személyzet vonatkozásában is. Ebből a szempontból kiemelten fontosnak gondolom a munkatársak pszichés felkészítését és folyamatos támogatását. A koherens kórházmenedzsmenti és szakmapolitikai iránymutatás nagyobb biztonságérzetet adhat a dolgozóknak, akik pedig ugyanezt a biztonságot és gondoskodást a betegek felé közvetítik majd.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hurex
2020. szeptember 04. 07:05
Mi értelme van a maszk viselésének a nagy mocskos határzárnak ,szólamoknak , ha én mint vásárló betérek maszkban többed magammal zuglóban (XIV.kerNagy Lajos király útja 212) Hermina Pékségbe és azt kell látnom hogy nem visel maszkot és kesztyűt az eladó, sőt az éppen akkor érkező üdítőt szállító munkások sem ,meglepetésre a "mühelyből" előbukkanó nem éppen pékruhában előbukkanó "pékmester" sem?????? https://www.google.com/maps/uv?pb=!1s0x4741db770d473de3%3A0xbc08ecce033d56aa!3m1!7e115!4shttps%3A%2F%2Flh5.googleusercontent.com%2Fp%2FAF1QipNubBRFqXzGEKr6p4hFT8gU4nVX7tZN2Il3C_Pg%3Dw173-h175-n-k-no!5zenVnbMOzIGFsYsOhbiBww6lrc8OpZyAtIEdvb2dsZS1rZXJlc8Opcw!15sCgIgAQ&imagekey=!1e10!2sAF1QipNubBRFqXzGEKr6p4hFT8gU4nVX7tZN2Il3C_Pg&hl=hu
balbako_
2020. szeptember 04. 06:07
A szükséges intézkedések megtörténtek. Miközben közös európai akciócsoport alakult akiknek ebben ki is merült a járvány elleni tevékenysége. Unió, Unió, te csodás!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!