Legyen az új normális tényleg normális az iskolákban

2020. szeptember 01. 12:12

Az iskolákban semmiképpen nem szabad előírni a maszkhasználatot.

2020. szeptember 01. 12:12
Európai Szülők Magyarországi Egyesülete
europaiszulok.wordpress.com

„Szeptember 1-én egy bizonytalanságokkal teli tanév kezdődik meg a magyar iskolákban is. A bizonytalanság egy része az új Nemzeti Alaptanterv bevezetéséből és a pedagógushiányból adódik, de ennél sokkal fontosabb, hogy a szülők biztosak szeretnének lenni abban, nem ismétlődik meg a tavaszi iskolabezárás és hogy gyerekeink az iskolában normális keretek között tanulhatnak majd.

Az Európai Szülők Magyarországi Egyesülete (ESZME), a Parents International nemzetközi szülői szervezet tagjaként csatlakozik ahhoz a kezdeményezéshez, amely az »új normális« keretek meghatározásánál figyelembe veszi az alábbiakat:

Azokban az országokban, ahol nem vagy csak rövid időre zártak be az iskolák, és a tanítás már régen újrakezdődött korlátozások nélkül (pl. Svédország, Finnország, Hollandia), egyértelműen kiderült, hogy a gyerekek között a kézmosásra fordított idő megnövelése az egyetlen szükséges, általános intézkedés. Ezért az iskolákban szükséges a szappan és kéztörlő biztosítása, továbbá az étkezésekre használt szünetek hosszának meghatározásakor számolni kell azzal, hogy mindenkinek legyen ideje és lehetősége elmenni kezet mosni.

Az iskolában nincs lehetőség, erőforrás arra, hogy a maszkok higiénikus használatát biztosítsák. Így a gyerekek között több veszélyt rejt a maszkviselés, mint amekkora annak a veszélye, hogy koronavírus fertőzést kapnak, ha nem viselik. Ezért az iskolákban semmiképpen nem szabad előírni a maszkhasználatot.

A gyerekek egészséges fejlődéséhez, lelki egészségéhez fontos a társas kapcsolatok fenntartása és az érintés is. Az esetleges távolságtartásnak orvosi oka sincs a statisztikák és a tapasztalatok szerint, így az iskolában nincs szükség távolságtartásra.

A gyerekek számára a felnőttek számára is igen kellemetlen teszt különösen nagy megterhelést jelent, komoly lelki traumákat és fizikai sérüléseket is okoz a tapasztalatok szerint. Mivel a gyerekek körében igen alacsony a fertőzöttek aránya, nem indokolt kötelező tesztet előírni azon gyerekek esetében, akiknek a környezetében fertőzött van. Mivel a gyerekek esetében a COVID-19 fertőzés lefolyása is általában igen enyhe, a nemzetközi gyerekorvosi ajánlások szerint csak a súlyos tüneteket mutató gyerekek tesztelése indokolt. Tekintettel arra, hogy Magyarországon minden gyerek ingyen egészségügyi ellátásra jogosult, ezeknek a gyerekeknek viszont ingyenes tesztet kell biztosítani.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kettőazkilenc
2020. szeptember 02. 10:44
Gyerekekkel tényleg nem hiszem bármi gond lenne de az én 70+ szüleim gyakorlatilag napi szinten látják el a tróger bátyám gyerekét aki nem képes megfelelően gondoskodni róla meg egy telken élnek. Az kb biztosra vehető, hogy a betegség el fog terjedni a sulikban, a maszk esetleg kis lassítást ha elérne de nyitott iskolával nem lehet megakadályozni. Szóval innentől kezdve kb reménykedni lehet, hogy nem kerülnek bele abba a nem kis százalékba aki a következő egy évben meghal, vagy örökre megnyomorodik emiatt... szeretnék anyázni hogy miért nem valami tutibb megoldás van de sajnos nincs megoldásom, csak félek...
LAW AND ORDER
2020. szeptember 01. 20:49
Németországban a rendőrség veri szét a másként gondolkodók "szabad" véleménynyilvánítását... https://mozgasterblog.hu/blog/megis_fellazadnak_a_nemetek "Berlinben augusztus elsején több tízezren tüntettek békésen a járványkezelés módja ellen, amire a mainstream a szokásos módon reagált: a szónokokat kirúgták munkahelyükről, a tömeget lenácizták és felelőtlennek tüntették fel őket, holott nem miattuk, hanem a nyaralásból hazatérők miatt ugrott meg a fertőzöttek száma. A mainstream média pedig következetesen összeesküvés-hívőknek és 'Covid-tagadóknak' nevezi őket. A berlini szocdem, ex-kommunista belügyi szenátor betiltotta a szombati tüntetést, amelyre újfent több tízezer résztvevőt vártak. Többet, mint az összes hétvégi balos tüntetésre összesen. Az eddig csendes többség megmozdult. Mivel a politika nem akar ilyen képeket, a járványra hivatkozva ezt a tüntetést betiltották, az ellentüntetéseket azonban nem. Merkel és a nagykoalíció még rá is tett egy lapáttal: az év végéig betiltanának minden tüntetést 'nagyrendezvényt' és ötven euró szabálysértési bírságot fizettetnének azokkal, akik nem hordanak maszkot."
kurbitalis
2020. szeptember 01. 18:15
https://www.peticiok.com/signatures.php?tunnus=tiltakozzunk_gyurcsany_ferenc_fenyegetese_ellen&page_number=3481&num_rows=10 ÍRJÁTOK ALÁ ÉS HOZZATOK MÉG FEJENKÉNT 100-100 EMBERT!!!! EGY HÉT ALATT 36.000 ALÁÍRÁS!!!!
sozlib_abschaum
2020. szeptember 01. 18:06
Ez biztos a lófejű (dobrev) privát szektája.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!