Ami itt történt, az nem Orbán Viktor döntése volt

2021. március 03. 16:21

A Fidesznek semmi köze nincs már sem a keresztény-konzervatív értékekhez, sem a demokráciához, sem a jogállamisághoz.

2021. március 03. 16:21
Szél Bernadett
Facebook

„Ahogy mi sem, úgy európai pártcsaládjuk sem tekintette már jó ideje a Fideszt mérsékelt keresztény-konzervatív erőnek — végül a mai nap lett a határpont. Sok pusztítás kellett ahhoz, hogy kiteljen a becsületük a közösségben. Éveken át meneteltek a konzervatív-keresztény értékeket hátrahagyva a szélsőjobboldal irányba, a közösség alapvető elveit, normáit semmibe véve. Hiába a megelőző csapás, a megalázó kizárásnak elébe vágó »önkéntes« kilépés, hasonlóan a korábbi »önfelfüggesztéshez«, ami itt történt, az nem Orbán Viktor döntése, hanem a Néppárt többségi akarata.

Mert mára kiismerték a Fideszt és személyesen Orbán Viktort, és pontosan látják, amit mi is itthon: ennek a pártnak semmi köze nincs már sem a keresztény-konzervatív értékekhez, sem a demokráciához, sem a jogállamisághoz. Ma már senki nem hiszi el az illiberális demokráciáról meg a valódi kereszténydemokráciáról szőtt hazugságokat. Látják és tudják, hogy amit a Fidesz a jogállammal és demokráciával tett, az pontosan az, aminek látszik: jogállam helyett a hatalom önkénye, demokrácia helyett a többség zsarnoksága. Ma már csak az nem látja, aki nem akarja látni, hogy Orbán Viktor rendszere a lehető legtávolabb került azoktól az értékektől, amelyek védelmére és képviseletére az Európai Unió létrejött. Ami ehelyett van: szélsőséges hatalomkoncentráció, a hatalmi ellensúlyok leépítése, a demokratikus intézmények kiüresítése, a sajtószabadság felszámolása, egy propagandaszörny létrehozása, a kisebbségek kirekesztése, a társadalom minden autonóm szerveződésének üldözése és mértéktelen korrupció.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2021. március 04. 13:30
Na, a momosok markotanyosa leszbikáék mellett! Eles kes, kiképzett ugynok, mindent tud!
civis72
2021. március 04. 13:26
...már megint egy ateista elmebeteg szutyok akarja megmondani , hogy a Fidesz milyen értékeket képvisel
péterx
2021. március 04. 09:11
Ez az LMP-ből kirúgott nő minek okoskodik arról, amihez nem ért, és nincs is köze hozzá?
Vasalo
2021. március 04. 08:54
Ahogy a szerzönek semmi köze a hazájához. Egy aljas hazárulo kurva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!