Lélektől lélekig

2021. március 20. 18:44

A dolgozni tudó embereknek nemcsak anyagi biztonságot jelent a munka, hanem a közösséghez tartozás élményét is.

2021. március 20. 18:44
Fülöp Attila
Facebook

„LÉLEKTŐL LÉLEKIG - megváltozott munkaképességű dolgozók varrják az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus / iec2020 mise-, ministráns- és elsőáldozó ruháit a KÉZMŰ Közhasznú Nonprofit Kft üzemeiben. A szeptemberi esemény budapesti záró szentmiséjén Ferenc pápa is részt vesz.

A Kézmű-Főkefe-Erfo állami cégcsoport 10 ezer főnek ad munkát, a legnagyobb megváltozott munkaképességű foglalkoztató az országban. A vállalat fél évszázados múltra tekint vissza, országszerte több, mint 100 telephelyük van.

10 évvel ezelőtt a megváltozott munkaképességű emberek csupán 18 százaléka dolgozott, ezzel sereghajtók voltunk az unióban. Ma már 40 százalékuk munkából él.

A dolgozni tudó embereknek nemcsak anyagi biztonságot jelent a munka, hanem a közösséghez tartozás élményét is. A kormány azzal erősítette tovább ezt a foglalkoztatási formát, hogy eltöröltük a kereseti korlátot, az mmk-s dolgozóknak így ma már nem kell dönteniük a kereset vagy a támogatás között.

#csakegyütt”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2021. március 20. 22:18
Hát igen! Úgy megalapoztuk 10 év alatt a munkakalapú társadalmat, hogy nálunk a legmagasabb GDP egy főre vetítve a világon. És persze a legboldogabbak is mi vagyunk.
MayorAnna
2021. március 20. 21:02
Sose feledjük: A munka szabaddá tesz elsősorban
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!