Jourová pénzt venne el tőlünk

2021. április 20. 18:43

Nehéz a bizottsági alelnök nyilatkozatát nem úgy értékelni, mint a magyar választásokba való beavatkozási kísérletet.

2021. április 20. 18:43
Bartal Tamás
Magyar Nemzet

„Meredek gazdasági közérzet emelkedés volt például 2010 márciusa és 2010 júliusa között (ez esetben a lakossági várakozásokat a Fidesz választási győzelme fűtötte fel), de jelentős rally zajlott le ebben a tekintetben 2012 áprilisa és 2013 májusa között, ami persze nem volt elválasztható a kormány gazdaságélénkítő intézkedéseitől.

Nem ördögtől való dolog tehát, hogy a magyar gazdasági közérzet akár egy év alatt gyökeresen megváltozzon és pozitív tartományba forduljon. Ebben bizonyára segíteni fog az „oltási boomra” épülő fokozatos nyitás stratégiája, valamint az uniós gazdaságélénkítési alapból finanszírozható gazdasági fejlesztések megindítása.

Ez utóbbi miatt figyelemre méltó az Európai Bizottság alelnöke, Věra Jourová minapi nyilatkozata, amelyben bejelentette, hogy egy olyan megoldáson dolgozik, ami lehetővé teszi, hogy az egyelőre az Európai Bíróság által vizsgált jogállamisági mechanizmus alapján már ebben az évben eurómilliárdokat vonjanak el a Magyarországnak járó uniós finanszírozási csomagból. A Bloomberg hírügynökség a nyilatkozathoz hozzáfűzte, hogy jövőre választások lesznek hazánkban, s a szankciók a kiélezett népszerűségi versenyben komoly hátrányt jelenthetnek az Orbán Viktor vezette kormánynak.

Mindezek fényében nehéz a bizottsági alelnök nyilatkozatát nem úgy értékelni, mint a magyar választásokba való beavatkozási kísérletet, amely nyilvánvalóan a magyarországi ellenzék politikai agendáját segíti elő, ráadásul minden magyar ember és vállalkozás érdekeivel szögesen ellentétes”.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2021. április 21. 11:20
Jourova úgy van a dologgal hogy segíteni nem akar a magyarokon... hát inkább minden erejével ártani fog nekik! Igazi "zöld" meggondolásból no meg a BENESI DEKRÉTUMOK SZERINTI ALAPVETŐ MENTALITÁS MIATT!!!...
olajfa1
2021. április 21. 11:00
Szóval ha Jourová beleavatkozik a Magyar Választásba... az "demokratikus" lenne... Héééé!m Jourova! Mi lenne ha pl a cseh választásokba hasonló módon beleavatkozna mondjuk Orosz ország?... vagy mondjuk India???...
geyza1947
2021. április 21. 09:12
Miért Jourova akar pénzt elvenni Magyarországtól ? Mert az, hogy Magyarországon a demokrácia és a jogállamiság beteg az nem Jourovától hanem a magyar kormánytól függ. Első mhelyen orbán Viktor a felelős azért, hogy Magyarországon ez van, így tehát ha elvesz pénzt az EU Magyarországtól azt Orbán veszi el a magyaroktol. Csakhogy rend legyen a fejekben. Ráadásul az elmúlt időszakban még jobban lejjebb csúszott Magyarország ezügyben, már az alsó harmadban vannak. Egy rakás balkáni ország is előttük van.
silenceCZ
2021. április 21. 07:31
jourová is csak egy tolvaj, bolsevik moslék. dzsorzs bá ráparancsolt, hát most csahol az ostoba szuka.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!