A környezetpusztító nagyvállalatoknak adót kell fizetniük hazánkban is

2021. június 05. 14:04

Az EP-ben ilyen megoldásokon dolgozom, hogy egy zöld és fenntartható jövőt építsünk.

2021. június 05. 14:04
Donáth Anna
Facebook

„Ma, június 5-én van a környezetvédelem világnapja. Idén, a korábbiaktól eltérően, kicsit boldogabban ünnepelhetjük, hiszen történelmi lépés előtt áll Európa és Magyarország a környezetvédelem területén. Az Európai Unió javaslata szerint ugyanis végre a környezetpusztító nagyvállalatoknak is ki kell venniük a részüket a társadalmi felelősségvállalásból Magyarországon is: adót kell fizetniük.

Ezzel az igazságos megoldással finanszírozhatóvá válik a mostani fenntarthatatlan, mértéktelen fogyasztására alapozott gazdasági modellünk felszámolása, és az átállás egy igazságos, fenntartható és zöld gazdasági berendezkedésre. Az Európai Parlamentben ilyen megoldásokon dolgozom, hogy egy zöld és fenntartható jövőt építsünk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VeJoLa
2021. június 06. 09:25
És az EU-s zöldútlevél vakcina-apartheid jellegének megszüntetésével hogy állsz, harcos.anna?
AKissLaci
2021. június 05. 21:13
"Az Európai Unió javaslata szerint ugyanis végre a környezetpusztító nagyvállalatoknak is ki kell venniük a részüket a társadalmi felelősségvállalásból Magyarországon is: adót kell fizetniük." Ez elképesztő, Annácska! Télleg? A cégeknek adót kell fizetniük? Bazmeg, ez valami teljesen új! Ezen dógoztál annyit? Beszarok. Téged tényleg ilyen primitív közönségre képeztek ki? Hogy három szót ("igazságos", "fenntartható" és "zöld") ismételgetve te leszel a nap hőse? Jó, hát mondjuk nyilván látták rajtad, hogy ennyire vagy képes, te hülye demagóg picsa - de nálad még a Dobrev Lárva is összeszedettebb! És ugye azt majd a gazdáid fogják eldönteni, hogy mi az "igazságos", mi a "fenntartható" és mi a "zöld"? Te meg majd megmondod nekünk. De jó, hogy vagy, bazmeg! Bár hogy meddig vagy fenntartható, azt már nem tudom. Az viszont biztos, hogy nekem már kurvára elegem van a gusztustalan posztjaidból.
MZperX
2021. június 05. 19:27
Boldogok a sötétzöldek, mert övék minden biciklisáv. Boldogok a sötétzöldek, mert visszaköltözhetnek a fák tetejére. Boldogok a sötétzöldek a barlangok melegét élvezve. Boldogok a sötétzöldek, amikor felkattintják a villanyt és sötétség fogadja őket. Boldogok a sötétzöldek, mert a milliárdos "zöld" adókat jól el lehet síbolni. Boldogok a sötétzöldek, különösen szélcsendben és felhős időben, -15 C alatt.
III. Öreg Banya
2021. június 05. 18:54
Mocskos hazaáruló ribanc, gödörbe vele, földet rá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!