Kirekesztő kereszténység

2021. június 12. 14:20

A kormányt nem érdekli, hogy a gyűlöletkeltésnek milyen hosszútávú társadalmi hatásai vannak.

2021. június 12. 14:20
Rónay Tamás
Rónay Tamás
Népszava

„Az üldözött keresztények kapcsán tehát kettős mércét alkalmaz a kormányzat, de ami ennél is nagyobb baj: olyan láthatatlan keresztényüldözést is gerjeszt, amit egyre többször és mind nyilvánvalóbban tapasztalunk meg. Ez a jelenség a kormányközeli oldalakon rendszeresen tetten érhető. A kabinetet elvek nélkül védelmező véleményvezérek képviselik ezt a kirekesztő kereszténységet, akik demens vénembernek, keresztényellenesnek merészelik minősíteni a pápát. Nyilván olyan emberekről van szó, akiknek múltja teljesen makulátlan, mindig nagyon komolyan vették vallásukat, és nem váltottak hitet csak azért, mert egy lelkész olyan szentbeszédet mondott, ami politikailag nem tetszett nekik.

Ez a kirekesztő kereszténység nagyon veszélyes és megmérgezi az emberek lelkét. E felfogás szerint csak az számít jó kereszténynek, aki a magyar kormányt elvtelenül támogatja, nem kérdőjelezi meg egyetlen döntését sem. A kirekesztő keresztények csapatába az nyerhet felvételt, aki nem törődik azzal, hogy a kormány gyűlöletkeltésre épülő propagandája nemcsak a pápa, hanem Krisztus tanításával is szembe megy.

Az ember mindig azt reméli, ennél már nem lehet mélyebbre süllyedni, de a folyamatos gyűlöletkeltés mintha gyógyíthatatlan sebeket ejtett volna az értékítéletünkön. Ma már előfordulhat, hogy egy eseményen a közönség soraiban hangos nemtetszését fejezi ki valaki, ha az előadó Ferenc pápa érdemeit méltatja. Miért is? Mert humanista? Mert felkarolja a szegényeket? A humanizmus gyanút kelt, mások megalázása viszont üdvözlendő, követendő lett.

Jól tudjuk, a kormányt nem érdekli, hogy a gyűlöletkeltésnek milyen hosszútávú társadalmi hatásai vannak, s még vallásos emberektől is hallhatjuk: a cél szentesíti az eszközt, vagyis mindent meg lehet tenni a választási győzelem érdekében. De nem, egészen más a cél: egy humanista társadalom, amelyben Ferenc pápát nem lehet keresztényellenesnek minősíteni, és azt a vallásos embert sem vetik meg, aki nem a kormány szekerét tolja. ”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Parm
2021. június 13. 15:07
Már megint egy ateista nagyfülű osztja az észt a kereszténységről....
1000bocs
2021. június 13. 12:53
Ha más nem is, de az kurvagyanús ha világ ateista kereszténygyűlölő balosai védelmezik a pápát. Ez II. János Pál esetében soha nem fordult elő, őt demens vénemberezték. Mint mond ez el a két pápáról? II. János Pál idejében a hitet, a hívőket és akereszténységet gúnyolták, gyalázták. Most a népszava oktat ki kereszténységből. Mit árul el ez a balosokról?
annamanna
2021. június 13. 00:04
A kereszténységre is igazak az alábbi igék: Jel. 2,9 Tudom a te dolgaidat és nyomorúságodat és szegénységedet (de gazdag vagy), és azoknak káromkodását, a kik azt mondják, hogy ők zsidók, és nem azok, hanem a Sátán zsinagógája. Jel 3,9 Ímé én adok a Sátán zsinagógájából, azok közül, a kik zsidóknak mondják magukat és nem azok, hanem hazudnak; ímé azt mívelem, hogy azok eljőjjenek és leboruljanak a te lábaid előtt, és megtudják, hogy én szerettelek téged. Továbbá: Jel 3,15-19 Tudom a te dolgaidat, hogy te sem hideg nem vagy, sem hév; vajha hideg volnál, vagy hév. 16. Így mivel lágymeleg vagy, sem hideg, sem hév, kivetlek téged az én számból. 17. Mivel ezt mondod: Gazdag vagyok, és meggazdagodtam és semmire nincs szükségem; és nem tudod, hogy te vagy a nyomorult és a nyavalyás és szegény és vak és mezítelen: 18. Azt tanácslom néked, hogy végy tőlem tűzben megpróbált aranyat, hogy gazdaggá légy; és fehér ruhákat, hogy öltözeted legyen, és ne láttassék ki a te mezítelenségednek rútsága; és szemgyógyító írral kend meg a te szemeidet, hogy láss. 19. A kiket én szeretek, megfeddem és megfenyítem: légy buzgóságos azért, és térj meg. Az egész Biblia, mind az Ó-, mind az Újszövetség telistele van a HAZUG, ÁLSZENT, KÉPMUTATÓ, kívülről vallásoskodó, de belülről gazemberek szidalmazásával. Aki soha nem olvasta, még az is tudja.
Pneumaticus
2021. június 12. 21:46
Mit tud ez Krisztus tanításáról? Az Ő legfontosabb tanítása: "Az idő betelt és már elközelgett az Isten Országa! Térjetek meg és higgyetek az evangéliumban!" Márk 1,15 - Szóval lehet kezdeni bűnbánatot tartani, megtérni, hitvallást tenni a Feltámadott Úr Jézus mellett! Aztán majd beszélgetünk Ferenc pápáról is, kedves felületes Rónai úr...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!