Tisztelet a hősöknek!

2021. október 31. 09:15

Olyan ez a találkozás, mint egy nagy nemzetgyűlés.

2021. október 31. 09:15
null
Bencsik András
Bencsik András
Demokrata

„Ám akik eljöttek, akárhol álltak is a menetben, akár láttak és hallottak mindent, akár nem, mind cselekvő hősei voltak egy nagyszerű történésnek. Valami olyannak, amire senki nem számított. Valami megmozdult a néplélekben, mintha a nemzet szebbik része meg akarta volna mutatni magát: íme, élek, létezem, tudom a dolgomat, készen állok az újabb nagy próbatételre.

A miniszterelnök beszéde harmóniában volt a helyzettel. Arról és úgy beszélt, amiről ott és akkor szólnia kellett. Volt a beszédben elszántság, keménység, de humor és tisztelet is, és végtelen bizalom önmagunkban és a Mindenhatóban. Igen, Orbán Viktor beszéde immár hozzátartozik a Békemenetekhez, mert ez a beszéd adja a beteljesülést, de soha ilyen mély harmóniában nem volt a vo­nu­lás zarándoklata a mi­nisz­terelnök által elmondot­takkal.

Tisztelet mindazoknak, akik eljöttek: ők hősök voltak mind, mert a jelenlétükkel erőt adtak mindazoknak, akik lélekben együtt voltak velünk, akik a televízió jóvoltából otthonról kísérték ezt a csodálatos vonulást.

Ez a mi közös kincsünk, ez a képesség, ahogy Székelyföldről, Felvidékről, Nagyatádról, Bécsből vagy a Muravidékről, közelebbi és távolabbi tájakról eljöttek az emberek, mert tudták, érezték, hogy el kell jönniük. A cselekvő sokaság és a cselekvésre hivatott, bátran cselekvő politika találkozása magyar sajátosság, nem tudunk arról, hogy hasonlóra akadna példa a világban.

Olyan ez a találkozás, mint egy nagy nemzetgyűlés. A nemzet elküldi legjobbjait a Kárpát-medence minden tájáról, hogy kinyilvánítsa hitét és bizalmát, hogy megerősítse az összetartozás tudatát. Mindezt megpecsételi a miniszterelnök szónoklata. A kettő összefügg és egymást erősíti. Az elhangzott szavaknak a jelenlévők adnak különleges súlyt és erőt, ugyanakkor e szavak képesek erőt adni a sokaság révén az ország minden lakójának, hogy akarjon és merjen hinni a győzelemben.”

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2021. november 01. 11:03
"Olyan ez a találkozás, mint egy nagy nemzetgyűlés. " Nem, nem olyan. Nemzetgyűlésen alkotmányozni és szavazni is lehet.
Fekete85
2021. november 01. 10:35
Komcsi pribék fúj. Ez a tag írt szerelmes levelet a Szovjettuniónak. Asszem ennyi elég is.
még fokozza
2021. október 31. 10:39
A lengyeleknek mi közük a nemzethez? Lófasz.
Pierre
2021. október 31. 10:30
Popper Peter irta regen, halala elott: "Valaki egyszer figyelmeztetett: „– Vigyázz! Ezek bűnözők!” Nem hittem el. Ma már tudom. S Orbán Viktor neve számomra szimbólummá vált. Egy nyolcvan év óta lezüllött ország még mélyebb politikai lezüllesztésének a szimbólumává. Holott a sors megadta neki a ritka lehetőséget, hogy sarokkő lehetett volna a magyar történelemben. De ő pénzt akart keresni. Népvezér akart lenni. Tündökölni akart az emberek felett. Ezt is megkapta. Látni fogjuk még, amint eldobott kőként az út szélén hever. ... Feltehetően nagyon hiú, legnagyobb réme a nevetségessé válás, ha például leleplezik valamelyik kalandjában vagy tévedésében, kegyetlenül durvává válhat. Folyton figyeli, hogy viselkedése, szavai milyen hatást keltenek. Ezt jól megjátszott spontán magabiztosság takarja, ami váratlan helyzetekben hajlamos szétrepedni, és kikandikál alóla egy szorongó kisember. Kisemberségét bizonyítja, hogy amikor elfogy az előre betanult kész szöveg, bizony dermesztő butaságok hagyják el ajakát. Közgazdasági, és financiális nonszenszek, szobák, és kerekek számát latolgató lózungok, fürdőszobában borotválkozás közben kitalált indián bölcsességek, -"döglött lovat ne sarkantyúzz" színvonalon – és piros-fehér-zöld jelszavak végtelen áradatban. ... Van azonban egy helyzet, amikor félelmetessé válik. Amikor a szakadék, a vereség szélére kerül, de talán még adódhat túlélési, győzelmi esély. Akkor felébrednek rejtett démonai, vagy kívülről szállja meg valamilyen tébolyult erő? Munkabírása ezerszeresére növekszik. Mint valamilyen megvadult viharmadár száll országhatártól országhatárig, és vijjogva szólít mindenkit a küzdelemre. Még a leglustább hívei is felébrednek közönyös álmukból, és tántorogva indulnak utána."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!