Az európai politikát a titkosszolgálatok alakítják, nem a választók

2021. november 08. 16:33

Ezúttal a volt szlovák kormányfő keveredett botrányba.

2021. november 08. 16:33
null
Szalma György
Kontra

„Egy korrupt politikus bukása mindig örömteli. Legyen az jobb- vagy baloldali, ha bebizonyosodik, hogy bűnös, akkor a bilincs kattanása zene a vájtfülűek számára.

Az elmúlt néhány év tapasztalata azonban az, hogy Európában sorra buktak meg vezető politikusok olyan ügyekben, amelyekről a sajtótermékek és a hatóságok megmagyarázhatatlan úton szereztek tudomást.

Robert Fico nem a legnépszerűbb európai politikus a hazafias érzelmű magyarok körében. Ennek ellenére fintorral az arcunkon figyeljük, hogy jelen pillanatban éppen ő van soron a véletlenül előbukkanó bizonyítékokkal tönkretett politikusok sorában. Micsoda véletlen, hogy a szlovák szocialista politikus szintén Brüsszel elképzeléseivel szemben politizál hazájában.

Az említett politikusok közös jellemzője, hogy ellenzik a bevándorlást, és így vagy úgy, szövetségesei voltak Orbán Viktornak és a Fidesznek. Nem a politikai szerelem hozta össze őket, hanem a szuverenista és hazafias érdek.

Ami még érdekesebbé teszi a jelenséget, hogy a baloldali-liberális politikusokról nagyon ritkán kerülnek elő terhelő bizonyítékok, senki nem hallgatja le őket, nem rögzítik a magánbeszélgetéseiket, nem készül képernyőmentés a messengerüzeneteikről.

Amennyiben ezek hiányában is nyilvánosságra kerülnek korrupciós ügyeik, azokat varázslatos módon a »független« sajtó segítségével olyan jól menedzselik, hogy még csak véletlenül se kelljen lemondaniuk, a pártjukat pedig semmilyen kár ne érje.

Pedig tudvalevő, hogy az új német kancellárnak is komoly korrupciós múltja van, mégis mindenki hallgat. Senki nem kéri számon, nem kerülnek elő kompromittáló felvételek, nem szorítják sarokba.”

Fotó. VLADIMIR SIMICEK / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Benes Gyorgy
2021. november 08. 23:44
en Szlovakiaban lakom, tehat gondolom jobban ismerem a szlovak real politikat. tehat Fico szlovakiabol egy maffia allamot csinalt. ez bizonyithato. az eggyetlen jo pont nala az hogy tenyleg a migracio ellen volt es van. es ezt ugy mondom , hogy en jobbos vagyok es Orban parti
garabonciás
2021. november 08. 18:46
Kissé féltem a magyar jobboldalt. Nem vagyok olyan megingathatatlanul biztos abban, hogy a honi titkosszolgálatok jól végzik a munkájukat, pontosabban, arra vannak-e ráállítva, akikre kellene. Szájer sem bukott volna meg, ha ez így lett volna.
TAVIROZSA
2021. november 08. 18:38
Dobrevnek is volt "ügye", egy EP szocialista képviselőt alkalmazott tanácsadónak, az EP megalakulása előtt rövid időre, hogy az illető jogosult legyen a jó magas eu nyugdíjra ... /Portugál az úr, Jose Alberto Pereira, aki ellen nyomozás is folyt országában sikkasztás miatt.../
pollip
2021. november 08. 18:24
Pl mi történt az egészségügyi biztos asszony 4 millió eurója körül? A ballib nemzetközileg agyonhallgatta, vizsgálat nem indult.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!