Hová tűnt az ellenzék?

2021. november 26. 15:49

Önök látták valahol?

2021. november 26. 15:49
null
Kocsis Árpád
Mérce

„A hat pártot egybefogó ellenzéki tömörülés az előválasztás óta egyetlen alkalommal adott magáról életjelet: október 23-án, amikor a néhány ezres publikum előtt szónoklók beszédéből bárki újra meggyőződhetett arról, hogy az ellenzéki összefogás kovásza nem a lelkes felbuzdulás, nem a feltűrt ujjú demokratikus nekiveselkedés, nem a közösen osztott nézetekben való hit – hanem Orbán Viktor, és a vele szembeni csillapíthatatlan ellenszenv.

Emellett az előválasztás óta eltelt negyven napban pusztán néhány ellenzéki magánakciónak sikerült az internet szent keresőmotorjait megmozgatnia. Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt ellátogatott Brüsszelbe, és megtekintette  a »magyar ereszt«, esendőségünk szimbólumát, majd fölkereste a déli »kerítést«, és elmondta, hogy Orbán az új Soros. Végül pedig előre kijelölte a bűnbakot, ha jövőre nem sikerül »leváltani a Fideszt«azt a Kétfarkú Kutya Pártot, amelynek az elnöke – egyedüliként a széles ellenzékből – volt bátor kijelenteni, hogy a szégyenteljes kerítést el kell bontani.

Joggal tehetjük fel tehát a kérdést, hogy bő négy hónappal a választások előtt hol van az ellenzéki tömörülés? Mikor olvashatjuk – például – az ellenzéki pártok programját?

Kiket vontak be a program kidolgozásába? Mikor és hogyan válik megvitathatóvá az ellenzéki közös program? Mikor tudatják velünk az országos listára kerülő neveket? Hogyan fognak mozgósítani a járványra való tekintettel?”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
august
2021. november 27. 20:36
Hová tűnt az ellenzék? ---------- :) Jó kérdés, szerintem készülnek a szokásos Adventi tüntetéssorozatra.
kulakman
2021. november 27. 09:25
Akinek hiányzik az ellenzék az nem lehet normális, úgy látom a választások után Óbánnak magának kell gondoskodni egy hazaszerető magyarbarát ellenről!
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. november 27. 08:16
Egy kávét kérek!
Most80
2021. november 27. 08:06
"Magyar eresz": mi ez a szégyenteljes általánosítás? Itt valaki magyarozik, ha jól hallom, és retorzió nélkül? Hát lehetséges ez?! "Szégyenteljes kerítés": csak annyiban lehet szégyenteljes, hogy 1. nem lenne rossz, ha semmi nem lenne a határon, mert a módszereink ismerete önmagában elrettentené a próbálkozókat, 2. valóban lehetne ott egy nagy fal is, mindenféle érdekes játékszerrel kiegészítve, 3. egy fűtöttvizes krokodilos árok sem lenne rossz, bár ennek fenntartása nem két fillér. Na de elszakadva a gondolatkísérletektől, nagyon is jó, hogy ott van az a kerítés, pl. így riasztjuk el a jövőbeli, potenciális baloldali szavazókat, hogy csak egy előnyt említsek a sok közül (ez elég nagy jótétemény egyébként).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!