Ukrán háború: az álhírgyárak nem bírnak leállni

2022. július 05. 16:23

Kígyó-szigeti hősök, Kijevi kísértet, lángokban álló atomerőmű… Se szeri, se száma.

2022. július 05. 16:23
null
Jeszenszky Zsolt
Jeszenszky Zsolt
PestiSrácok.hu

„Kígyó-szigeti hősök, Kijevi kísértet, lángokban álló atomerőmű… Hány kamu sztorit is futtatott körbe a globalista média, amióta kitört a háború? Se szeri, se száma. Vannak köztük olyanok, amelyek annyira lelepleződtek, hogy kénytelenek voltak a nagynevű, respektált, érinthetetlen médiumok (mint például a BBC) is bevallani, hogy lyukra futottak, és a korábban megírt sztori nem fedi a valóságot.

De olyan sztorik is voltak, amelyeket aztán egész egyszerűen »elástak«, elaltattak, úgy tettek, mintha soha nem is lettek volna, hátha így majd elfelejtik az emberek. És általában el is felejtik. Illetve az első hírekre, a szenzációkra mindig sokkal-sokkal többen figyelnek oda, mint a cáfolatokra. Fogadjunk, hogy még most is sokan úgy tudják, hogy a Kígyó-sziget hős ukrán védői az orosz hadihajó felszólítására válaszul kb. egy »oroszok, menjetek a picsába« kiáltást eresztettek el, majd mind a tizenvalahányan hősi halált haltak… Pedig valójában, amint az a nyilvánosságra került fotókon is látható volt, orosz fogságba kerültek, és egy hajuk szála sem görbült.

Persze nem véletlenül születnek ezek a kamu sztorik. Ahogy az előbb is mondtam, az emberekhez a cáfolatok már sokkal kevésbé jutnak el, mint az eredeti (ál)hírek. Amely álhíreknek konkrét funkciójuk van. Sok egyéb manipulációs eszköz mellett ezek is a nyugati közvélemény megdolgozását, az ukránok iránti szimpátia és az oroszok elleni gyűlölet fokozását szolgálják. Meg persze az ukrán harci morál felturbózását.

A közvélemény megdolgozásának egyik legfrissebb, minősített esete volt, amikor a minap az oroszok által rakétával szétlőtt kremencsuki bevásárlóközpont híre terjedt el pillanatok alatt futótűzként, ismét csak óriási szimpátiát keltve az ukrán áldozatok és gyűlöletet az orosz agresszorok iránt. A 20 körüli halott valóban szomorú (már egy is az, természetesen), de ez akár elkerülhető is lett volna, ha az ukránok nem fegyverraktárnak használják a bezárt bevásárlóközpontot, amely mellett ráadásul egy katonai járművek és egyéb eszközök javítására szakosodott ipari komplexum működik.”

Nyitókép: Mint Images / AFP. Illusztráció.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ugo Gueremi
2022. július 06. 01:52
Van terved? Nálunk van megoldás minden hitelproblémájára. Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma, és egy napon választ kap. További információért évi 3%-os kamattal veszünk fel kölcsönt. Email: [email protected] Whatsapp https://wa.me/491746264893
Kivűlálló
2022. július 05. 20:55
Hát, engem kurvára nem tud a világon senki megvezetni az ukrán propagandával, mert azon kevesek egyike vagyok, aki ismeri őket. Még hozzá, elég jól. Szóval eddig is és ezután is az oroszoknak hittem/hiszek (még ha néha Ők is "gurítanak"). Mindenesetre sokkal jobban, mint az ukránoknak! Egyébként, ha valaki figyeli az ukrán elnökség tagjainak és nagyköveteinek nyilatkozatait, kommunikációját, már ebből is letudja vonni a konzekvenciát! Ha valaki megfogna az amzóniai dzsungelból egy bennszülött indiánt, aki előtte sosem látott még civilizációt és elvinné egy beszélgetésre, rájönne nagyon gyorsan, hogy emberileg sokkal elfogadhatóbban beszélne másokkal, mint Zelenszkij és maffia bandája. Eddig is azt vallottam, ezután azt vallom, hogy megérdemlik, amit kapnak az oroszoktól! Most le fogják törni a szarvukat, de rendesen (ami azt illeti, a NATO-nak is meg az EU-nak is...)! Rájuk fér!
rókabácsi
2022. július 05. 19:49
ukrán kamu ! csak az van!
Augustinus A.
2022. július 05. 19:40
A globalista média? Miért, a magyar médiában nem ugyanezek a hazugságok jelennek meg nap mint nap?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!