Nagyon szomorú, hogy kirúgták a tanárokat!

2022. november 30. 22:05

Az oktatásügy közös ügyünk. Erre nemzeti összefogás kellene legyen a válasz.

2022. november 30. 22:05
null
Skrabski Fruzsina
Skrabski Fruzsina
Facebook

„Nagyon szomorú, hogy kirúgták a tanárokat!

Az oktatásügy közös ügyünk. Sok baj van: a fizetéstől, a tanárképzésen át, a mentális nehézségekig.

Erre nemzeti összefogás kellene legyen a válasz, párbeszéd, közös stratégia kidolgozása.

Nekem nagyon fontos, hogy megszülessenek a kívánt gyerekek és aztán megfelelő oktatást kapjanak, az egyik függ a másiktól. Akkor leszünk boldog nemzet, ha megbecsüljük a tanárainkat, közösen oldjuk meg a problémáinkat!”

***

Törley Katalin a tanártüntetésen: Azt hiszem, hogy nekünk kell egyre radikálisabb lépésekhez fordulnunk

Tüntetést hirdetett az Egységes Diákfront a Belügyminisztériumhoz este fél hétre, miután szerdán nyolc budapesti tanár menesztettek a munkahelyéről a pedagógusok sztrájkmozgalmában való részvételük miatt. A munkáltatói jogokat gyakorló tankerületi igazgatók - a Belügyminisztérium elvi álláspontját követve - rendkívüli felmentéssel december 1-jei hatállyal szüntetik meg a pedagógusok a közalkalmazotti jogviszonyát.

Nyitókép: Skrabski Fruzsina Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 169 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Coollog
2022. december 03. 17:47
Miért nem lehet tárgyalni? A kormánytól is azt hallani, hogy jogosak a bérkövetelések, nincs elfelejtve, csak nem megy holnapra. Erre miért nem lehet az a válasz, hogy megszerveződnek, mint pl. az Orvosi Kamara, és felszínen tartják a témát. Sajnálom ezeket a kamikazékat, ahogy minden pocsékba menő embert, de a logikát nem találom abban, amit csinálnak. Ha meg arról van szó, hogy a kormánnyal eleve nem állnak szóba, akkor ne tegyünk már úgy, mintha az oktatásról szólna.
csulak
2022. december 01. 16:31
Ezek sose voltak tanarok !
kiss.istvan770
2022. december 01. 16:28
"Nagyon szomorú, hogy kirúgták a tanárokat!" A hazaárulókat ki kell rúgni, sőt börtönbe kell zárni, a szakmájuktól függetlenül. Egyébként az anarchista, új-libertariánosokat rúgták ki, akik kizárólag a gyerekek lélekmérgezésére voltak alkalmasak. A becsületes tanárokat pedig meg kell becsülni! Ha az anarchista moslék meg nem akadályozza az EU-ban, akkor meg is fogják kapni a nekik járó 20%-os fizetés emelést, a nélkül csak 10%-ra futja, mert a termelő cégeknek kell kitermelni a rávalót. Remélem nem egységes, hanem átlag 20%-os lesz a fizetésemelés, a tanári munka minőségéhez kötötten.
nyugalom
2022. december 01. 12:53
A tanarok tv-en felüliek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!