Nekünk nemzeti szégyennapot intézett Mikulásra a kormányunk

2022. december 06. 17:04

Varga Mihály vétójával jó eséllyel mi is végleg búcsút inthetünk a helyreállítási alap hányadának.

2022. december 06. 17:04
null
Mérő Vera
Mérő Vera
Facebook

„Nekünk nemzeti szégyennapot intézett Mikulásra a kormányunk. Kinek mit.

Varga Mihály megvétózta az ukrán segélyt. (Valójában kedvezményes hitelt.) Ezzel jó eséllyel mi is végleg búcsút inthetünk a helyreállítási alap kérdéses hányadának, de nem ez az igazi baj. Hanem az, hogy egy történelmi aljasság kitörölhetetlen a történelmikönyvekből.

A segélyt a többi tagállam meg fogja oldani nélkülünk.

A becsületünket azonban nem látom, ki vagy mi adhatja vissza ezután.”

Pénzügyminisztérium: Nem volt szavazás Ukrajna 18 milliárd eurós támogatásáról a keddi ülésen

A sajtóban tévesen megjelent hírekkel ellentétben az Ecofin keddi ülésén nem szerepelt napirenden Ukrajna 18 milliárd eurós támogatása - közölte a Pénzügyminisztérium az MTI-vel. Hozzátették: minden ilyen állítás álhír. A tárca munkatársát telefonon értük el, kérdésünkre válaszolva elmondta: a közös hitelfelvétel nem szerepelt az Ecofin keddi ülésének napirendjén, erről szavazás sem volt, így arról vétó sem születhetett.

Nyitókép: Mandiner Archív

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 140 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Estragon
2022. december 19. 19:43
Kedves nem egyformán Mérő Vera! A történelmi aljasságot először tán a jueszéj napjainkban is alkalmazott, világméretű gyarmatosító politikájával kapcsolatban kellene elemeznie, folytatva az ukrán, román, szlovák, stb., nemzeti kisebbségeket elnyomó politikával! Egy felkészült sajtómunkástól joggal várható el a tárgyilagosság, no, de mit is várhatunk egy, a tényekkel szembe menő, kilóra megvett, FOS újságírótól.
Vakfolt
2022. december 08. 14:11
"Varga Mihály megvétózta az ukrán segélyt. (Valójában kedvezményes hitelt.)" Te Veróca, hogy van ez az eu hitelt vesz fel, amiből kedvezményes hitelt ad? És mitől olyan biztos, hogy ezt a kedvezményes hitelt az ukránok valaha a bánatba visszaadják? Csak akkor lenne szerinted becsületünk, ha annak ellenére, hogy nekünk is pénzre van szükségünk, két szláv értelmetlen egymás gyepálását támogatjuk? Elmentek neked otthonról..
Sasuhu
2022. december 07. 21:15
Záp kotkodács.
KBA98
2022. december 07. 18:01
Ezek a szemetek honnan kerülnek elő?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!