Ez a Bild-interjú még orbáni mércével mérve is kemény

2023. június 28. 15:10

Ezek a mondatok külön-külön is brutálisak lennének, de így egymás után elhangozva, hátborzongatóan mutatják be az emberi aljasság mélységeit.

2023. június 28. 15:10
null
Ónody Gomperz Tamás
Facebook

„Hát ez a Bild-interjú még orbáni mércével mérve is kemény, két idézetnek mindenképp helye lesz a hatvanpusztai NER-múzeum falán:

Az egyik:

Bild: Putyin az ön számára háborús bűnös?

Orbán Viktor: Nem. Számomra nem.

A másik:

»Ha az amerikaiak úgy döntenek, hogy békét akarnak, akkor béke lesz.«

Ezek a mondatok külön-külön is brutálisak lennének, de így egymás után elhangozva, egymást kiegészítve, egymást értelmezve egészen hátborzongatóan mutatják be az emberi aljasság mélységeit. Ott tart a Keresztény Normalitás megtestesítője, hogy a jelenleg folyó harcokról az amerikaiak tehetnek, már az ő felelősségük a háború, hiszen rajtuk múlik, hogy nincs még béke; a másik oldalon viszont még a civilek lemészárlása és a szisztematikus gyerekrablás sem minősül háborús bűnnek.

Aztán jönnek az okostónik, akik elmondják, hogy ez csak kommunikáció, meg pragmatikus hatalomtechnika, mintha a pillanat uralása érdekében folytatott kommunikáció és hatalomtechnika hatása csak egy pillanatig tartana, és nem formálná át tartósan 2-3 millió ember értékrendjét.”

***

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 192 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Roadkill
2023. július 01. 14:19
Már megint egy legalja szarzsidó hazudozik, nincs új a nap alatt.
Wezuv
2023. június 30. 11:32
Amúgy ki a fasz ez a tag? Kit érdekel mit gondol? Kiragad két lényegtelen kérdést, amin el tud rágódni, takarodjon a büdös komcsi picsába!
akiaki
2023. június 29. 22:30
a bácsi, mire hasonlít?
Zoltan70
2023. június 29. 21:42
Hát Tomi, az a helyzet, hogy a nemzetközi közösség számára, sem Bush, sem Obama, sem pedig Biden nem háborús bűnös, de Tony Blair sem volt az és még folytathatnánk a sort sok nyugati vezetővel, akik lerombolták a fél világot a demokrácia jegyében. Ugye rémlik még Madeleine Albright neve és az iraki háborúval, valamint az iraki gyerekek halálával kapcsolatban kapcsolatban tett nyilatkozata. De mondhatnám a Soros interjúban Gyuri bácsinak önnön szájával elismert, első milliójának megszerzését, ami semmivel sem volt különb a nácik gyakorlatánál. Szóval ezek az emberek nem minősülnek háborús bűnösöknek, nemzeteik probléma nélkül indulhatnak azóta is olimpián, VB-n, a kultúrális és a tudományos élet is tárt karokkal várja őket. Ha ők nem háborús bűnösök, akkor bizony Putyin sem az, bármennyire nem tetszik ez neked és seggnyaló sleppednek, de a standardokat ti írtátok át és a fagyi most visszanyal! És bizony itt akkor lesz béke, ha az amerikaiaknak már nem lesz érdeke a háború, ezt mindenki tudja, aki nem amerikai zsoldban áll. Ugye rémlik még Victoria Nuland 5 milliárd dolláros kijelentése a Majdannal kapcsolatban, csak, hogy egy dolgot említsek. Szóval az emberi aljasság legmélyebb bugyrait pontosan a ti lelketekben kell keresni szarfaszúak! Ezt (se) kenjétek másra!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!