Fellobbant az olimpiai láng Olümpiában

2016. április 21. 16:31

Az ókori olimpiai játékok színhelyén, Olümpiában egy parabolatükör segítségével meggyújtották az olimpiai lángot. A lánggal először Athénba futnak, ahonnan repülővel viszik azt Brazíliába.

2016. április 21. 16:31

Az ókori játékok helyszínén, a görögországi Olümpiában 107 nappal a riói nyári olimpiai játékok megnyitója előtt fellobbant az olimpiai láng. A fáklyát a Nap sugaraival, egy fém parabolatükör segítségével gyújtotta meg a Héra istennő első papnőjét alakító színésznő.

A fáklya Olümpiából szerdán érkezik meg Athénba, ahonnan a brazil fővárosba viszik repülővel. Brazíliában május 3-án kezdődik meg a láng útja, ahol összesen 20 ezer kilométert tesz majd meg vele 12 ezer futó 355 brazil városon keresztül. Rio de Janeiro-ba augusztus 5-én érkezik meg a láng, az olimpiai játékok megnyitójára.

Az olimpiai láng meggyújtásánál ott volt a Nemzetközi Olimpiai bizottság elnöke, Thomas Bach is, aki elmondta: „Brazília nehéz időszakot él, de a láng időtlen üzenete az egész emberiségnek szól. Ez a láng ősi szimbóluma a békének és a harmóniának, jelképe az ember azon képességének, hogy különbségek ellenére képes összefogni” – fogalmazott beszédében Bach.

A lánggyújtó ünnepség teljes egészében itt tekinthető meg.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2016. április 22. 09:13
Csak az tudnám, honnan a megveszekedett hercehurcából szeretek ennyi felnőtt korú szüzet!
balbako_
2016. április 21. 20:25
Csak Brazília van csődben.
Morgen
2016. április 21. 20:18
Engem már régen nem érdekel a dopping-bemutató.
Laibach
2016. április 21. 20:17
Rammstein-Stripped https://www.youtube.com/watch?v=Qb_Sfq6spbk
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!