Videóban üzent a világnak Charles Handy

2018. november 26. 10:53

Tanácsokat adott a világhírű üzleti szakértő.

2018. november 26. 10:53

Charles Handy ír üzlet-, szervezet- és társadalomelméleti szakértő, a világ egyik legismertebb üzleti gondolkodója, a Brit Birodalom Rendjének parancsnoka (CBE) videóüzenetet küldött a vállalatok sikerességéről, melyet Az év családbarát vállalata közölt a Facebook-on.

„A tanácsom az, mikor azt érzed, hogy minden rendben – mint ember, vagy mint szervezet, vagy mint ország – az az a pont, amikor el kell kezdened befektetni a jövődbe. Így lesz mozgástered, pénzed, erőforrásod és időd. Ha nem így teszel, később azt fogod mondani: »Bár előbb elindítottam volna a változásokat a vállalatomban, bár képeztem volna magam! Most jobban állnék«” – hangzik el a videóban.

A társadalomfilozófus az Oxfordi Egyetemen tanult filozófiát, majd a Shell olajvállalat borneói részlegének volt a vezetője. Üzleti karrierjét félbehagyva az MIT üzleti iskolájában dolgozott, majd a London Business Schoolon kidolgozta a máig működő Sloan MBA programot. 1987−1989 között a Royal Society of Arts elnöke volt. Egyetemi pályája befejezése óta csak az írásnak él. Műveit számos nyelvre, köztük magyarra is lefordították. Világszerte több mint kétmillió könyvét vásárolták meg eddig. Legújabb könyve, a Második görbe a HVG gondozásában jelent meg magyarul. Vele készült interjúnkat itt olvashatják.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!