Abortuszellenes kampány indul

2009. szeptember 30. 16:03

"Véletlenül védtelenül" címmel indít abortuszellenes kampányt a Magyar Család- és Nővédelmi Tudományos Társaság.

2009. szeptember 30. 16:03
Bártfai György szerint erre azért van szükség, mert ma Magyarországon nagyon magas a nem kívánt terhességek száma, amelyek általában terhességmegszakítással végződnek. A professzor szerint nem érthető, hogy miért nem lehet visszaszorítani az abortuszok számát, amikor a fogamzásgátló szerek széles skálája elérhető Magyarországon. Azt nem vitatja a társaság, hogy a nők saját joga élni a terhességmegszakítás lehetőségével, de ha van jobb megoldás, mint például a fogamzásgátlás, akkor arra fel kell hívni a figyelmet.

A Magyar Család- és Nővédelmi Tudományos Társaság kampányával egyrészt szeretnének hozzájárulni a fiatalok szexuális neveléséhez, hogy megelőzzék a nemkívánt terhességeket, másrészt felhívni a figyelmet a sürgősségi fogamzásgátló módszerre. A professzor elmondása szerint Magyarországon az európai átlaghoz képest magas a terhességmegszakítások száma, ez azt jelenti, hogy 1000 szülésre 450 abortusz jut.

Abortusz ellenes kampány indult Magyarországon (Velvet,FH)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zia1
2009. október 02. 07:57
Sokszor megdöbbentő, mennyire nincsenek a fiatalok felvilágosítva., és ez a szülők hibája. Ma a gyerekek korábban érnek, ha a hallomáson alapuló felvilágosításban van részük, bizony előfordul a terhesség is..........
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!