Kormányszóvivő lesz Giró-Szász András?

2011. augusztus 26. 15:59

A Népszabadság információi szerint centralizáltabbá válhat ősztől a kormányzati kommunikáció. A Miniszterelnökséghez kerülhet a kormányszóvivő is, aki a kormánydöntéseket naponta magyarázná és elemezné. A posztra a legesélyesebb Giró-Szász András, a Századvég Alapítvány ügyvezetője - írja a NOL.

2011. augusztus 26. 15:59

Változik ősztől a kormányzati kommunikáció, az erről szóló bejelentést várhatóan a Fidesz-KDNP frakciószövetség évadnyitó tanácskozásán teszi majd meg Orbán Viktor. A NOL forrásai szerint a miniszterelnök változtat a struktúrán, és centralizál. Így ősztől nem csak Szijjártó Péter tartozik majd a Miniszterelnökséghez, hanem a kormányszóvivő is, a kormánydöntéseket nap mint nap magyarázó-elemző szerepkörrel. A posztra a NOL szerint a legesélyesebb Giró-Szász András politikai elemző, a Századvég Alapítvány ügyvezető igazgatója. Az oldal kereste Giró-Szászt is az ügyben, de nem érték el.

A korábbi kormányszóvivő, Nagy Anna nyáron - súlyos családi okok miatt - döntött úgy, hogy fizetés nélküli szabadságra megy. A szóvivői feladatokat ezért júliustól Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár látja el. Kovács akkor azt mondta: fel sem vetődött, hogy Nagy Anna helyére felvegyenek valakit. A Népszabadság információi szerint, ha Nagy Anna visszatér, a Navracsics Tibor igazságügyi és közigazgatási miniszter által irányított tárcánál számítanak rá. De felmerült az is, hogy Schmitt Pál köztársasági elnök mellett lesz szóvivő.

Ha a miniszterelnök elképzelése alapján a kormányzati kommunikációs átszervezés megtörténik, Kovács Zoltán államtitkár változatlanul a Navracsics-tárcánál marad, ahogy az országimázs egy része, a külföldi sajtómegjelenés és a kapcsolattartás is - írja a NOL.

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kalasnyikov
2011. augusztus 29. 07:43
Helyes döntés, ideje már kihuzni a libsik maradék méregampulláit. Nagyon elpofátlanodtak .
liberálzöld.
2011. augusztus 28. 13:41
"Kormányszóvivő lesz Giró-Szász András?" Már alig várom! Indulásként mindjárt elmagyarázhatná, hogy miér is most van a "Második Nemzeti Tanévnyitó". Ha jól tudom Mária Terézia "forszírozta" először a közoktatást. Gondolom már akkor is volt tanévnyitó. Ok, az nem volt Nemzeti, az max császári volt. Aztán - ha jól émléxem- 1868-tól van tankötelezettség. Azóta volt pár tanévnyitó. De egyik sem volt nemzeti. Kivéve a tavalyit. Az biztosan nagyon különleges volt, merthogy Nemzeti-re sikeredett!. Úgy, hogy meg is ismétlik.
peninsulavaldes
2011. augusztus 27. 16:18
Én megbízom Giroban és az ő képességeiben.
marko11
2011. augusztus 27. 15:08
Giró-Szász András ritka okos, tehetséges és tisztességes ember. (Mindhárom tényező együttállása nagyon ritka a mai világban.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!