Az Erzsébet-táborok „extraprofitját” bírálja az LMP

2013. június 25. 14:17

Az LMP szerint nyolcszázmillió forint extraprofitja származik az Erzsébet-táborokból az azok lebonyolításában részt vállaló cégnek.

2013. június 25. 14:17

Az ellenzéki párt keddi sajtótájékoztatóján Szél Bernadett bejelentette, közérdekű adatkéréssel fordulnak az Erzsébet Szállodák, Táborok és Vendégházak Nonprofit Közhasznú Kft.-hez, amelyben azt tudakolják, hogy mire fordítják az Erzsébet-táborokból befolyó „extraprofitot”.

A független képviselő kifejtette: ezen a nyáron negyvenezer rászoruló gyermek nyaral majd Erzsébet-táborokban. A piaci ár és az Erzsébet-táborokban kiajánlott árak között körülbelül 21 ezer forint a különbség, így számításaik szerint a cég extraprofitja nyolcszázmillió forint. Hangsúlyozta, hogy Kft. 2012-es kimutatásaiból nem derül ki, hogy mire fordítják ezt a pénzt. Az LMP szerint ebből az összegből a nyári szociális gyermekétkeztetést kellene finanszírozni – mondta.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kvasztics Fedor
2013. június 25. 17:43
Amíg a francia cégek profitját gyarapították az étkezési utalványok, addig érdekes módon hallhatott az LMP.
lmp-s
2013. június 25. 15:35
Nem az önrész mértéke a lényeg, hanem, hogy a program mennyit fizet a szállás és egyéb szolgáltatásokért a vállalkozóknak. Magyarországon általában mindig úgy működik, ez, hogy ha valami pályázati pénzből megy akkor sokkal drágább lesz ugyanaz a szolgáltatás. Itt is arról van szó, hogy ugyanazért a szállásért a vállalkozó sokkal többet kér ha a megrendelő az állam, mintha egy magánszemély. Itt könnyen gondolhat arra az ember, hogy azért ad magasabb árat az állam az általa kiválasztott szolgáltatónak, mert a többlet egy részét valamilyen formában, kampánytámogatásként stb. visszakéri.
Julismama2
2013. június 25. 15:07
Feltehetően nem látta ez a némber a gyermek üdülési pályázatokat. Az ottani lehetőség 1 hét 1000.-Ft ha kevés az egy főre jutó, 2000.-Ft ha nem annyira kevés a jövedelem. Hát ezzel az összeggel tényleg hatalmas extra profitot zsebelnek be.
heather
2013. június 25. 14:45
Tegnap az egyik ismerősömmel elméláztunk azon, vajon mi lett a régi SZOT üdülőkkel...hát nem tudtuk, hogy sírjunk vagy nevessünk... http://www.magyarhirlap.hu/belfold/szotudulok_sajatos_privatizacio.html "...Újabb ÁSZ-jelentés látott napvilágot 2001 januárjában az MNÜA vagyongazdálkodásáról, mivel a kormányváltás után felálló új kuratórium lehetővé tette az átfogó vizsgálatot. Ebben a jelentésben a számvevőszék megállapítja: "Az üdülési célra nem használt ingatlanokat a kuratórium részben tőketartalékként (1993), részben apportként (1995) értékesítésre átadta a vagyonkezelési céllal létrehozott Hunguest Zrt.-nek, kisebb részben saját tulajdonként értékesítette. Az értékesítésből befolyt mintegy 5,2 milliárd forint nagyobb részét a megmaradt üdülők üzemeltetésére fordították, illetve felélték." A Hunguest Zrt. az MNÜA engedélyével az üdülőingatlanokat térítésmentesen használta és hasznosította, az általa alapított szállodaüzemeltető kft.-ken keresztül. Az MNÜA az üdülőingatlanokat 1998 februárjában az üzemeltető kft.-kbe apportálta, az így szerzett kft.-üzletrészeket pedig a Hunguest Zrt.-be. E folyamat következményeként az MNÜA már közvetlenül nem tulajdonosa az alapítványi célra kapott ingatlanvagyonnak, az 1999-es mérleg szerinti 9,6 milliárdos vagyonát csaknem teljes egészében a Hunguest részvényei képezték. ..." Kedves Bernadett, 1997-ben ifjú egyetemistaként beültél az mszp székházának udvarára, hogy tiltakozz az állami vagyon elsíbolása ellen? Ugye nem... pedig lehet, hogy érdemes lett volna...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!