Coming outolt a Prezi-vezér

2015. február 04. 15:41

A Forbes februári számában megjelenő interjúban beszélt először nyilvánosan melegségéről Árvai Péter, a Prezi alapító-vezérigazgatója.

2015. február 04. 15:41

Először beszélt nyilvánosan melegségéről Árvai Péter, a Prezi alapító-vezérizgatója a Forbes februári számában megjelenő interjúban. Árvai elmondta: ha „minden optimális lett volna a világban”, akkor már korábban a nyilvánosság elé állt volna – idézi az interjút a hvg.hu. A cikk szerint Árvai cégtársainak már 2008-ban elmondta, hogy mi a helyzet vele: „fontos, hogy tudjátok, hogy meleg vagyok” – fogalmazott akkor egy kétnapos beszélgetés  végén. 

A 444 azt is idézi, hogy Árvai miért tartotta fontosnak, hogy mindezt közölje a cégtársaival is: „Azt gondoltam, hogy nem tudok olyan emberekkel céget alapítani, akik nem fogadnak el száz százalékban olyannak, amilyen vagyok. Nem tudtam elképzelni, hogy eljátsszak egy szerepet munkaidőben, meg egyet azon kívül. Képzeld el, hogy bejössz a munkába, és le kell venned a jegygyűrűd, és ha megkérdezik, mi volt a hétvégén, akkor meg nekiállsz hazudni valamit. A filozófiánk része, hogy érezd magad itt biztonságban, mutasd meg bátran, ki vagy valójában. Hogyan tudsz éjjel-nappal teljesíteni úgy, ha azon gondolkodsz, lehet, hogy nem fogadnának el az emberek? Ezt így nem lehet. Ha hiszel egy küldetésben, ha része vagy egy közösségnek, akkor nem titkolhatod el az egyik oldaladat, és ez nem csak a melegségről szól.

Azt, hogy miért döntött úgy, hogy a nyilvánosság előtt is felvállalja melegségét úgy indokolta: „Azért döntöttem úgy, hogy beszélek erről a magyar sajtóban, mert sokszor óva intettek, nehogy majd én legyek a »buzi CEO Magyarországon«. Rájöttem, hogy itt a cégben arról beszélek, hogy állj ki az ötleteidért és azért, aki vagy. Itt bent sokat beszélek Matthew-ról, de erről kifelé is mondanom kell valamit. Hogyan tudnám képviselni így az értékeinket? Ezt eddig egyszerűen elszúrtam”.

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2015. február 05. 12:10
Prezina...
Ultima Ratio
2015. február 05. 07:12
Kurvára nem érdekel senkit, a prezi meg jó.
Felhasználó név
2015. február 05. 06:20
„fontos, hogy tudjátok, hogy meleg vagyok” Kb. 20 éve ha valaki azt mondta, hogy meleg, akkor még senki se gondolt a buzisàgra. Valahogy az egész média ràeroltette az emberekre azt hogy a "meleg" szo most màr nem a radiàtor, napsutés....., hanem abberàlt buzit jelent. Nekem csak buzik maradnak.
Szabadon ébredők
2015. február 05. 00:35
Volksleiter [Hozzászóló kiszűrése] 2015. február 4. 23:01 2 @kohntalan Bárcsak apád is buzeráns lett volna.. Mondhattad volna Bárcsak te is folytál volna le anyád lábán:)))))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!