A PM szerint a szegénységet mélyíti a jövő évi költségvetés

2015. május 27. 11:43

A Párbeszéd Magyarországért szerint megalapozatlan a jövő évi költségvetés, ráadásul tovább mélyíti a szegénységet. Szabó Tímea, a párt társelnöke szerint rosszul járnak szociális szféra és a bölcsődék dolgozói, a nagycsaládosok, az orvosok, az ápolók és a gyerekek.

2015. május 27. 11:43

A Párbeszéd Magyarországért tiltakozik a jövő évi költségvetésről szóló javaslat ellen, mert az egyfelől megalapozatlan, másfelől tovább mélyíti a szegénységet - mondta a párt társelnöke szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján. Szabó Tímea azt mondta, a kormány nem akar erőfeszítéseket tenni a szegénység csökkentésének érdekében, a 2016-os költségvetéssel rosszul járnak szociális szféra és a bölcsődék dolgozói, a nagycsaládosok, az orvosok, az ápolók és a gyerekek.

A PM egy olyan büdzsét javasol, amelyik előkészíti az alapjövedelem bevezetését; minden állami és önkormányzati intézmény dolgozójára kiterjesztené a közalkalmazotti bértáblát úgy, hogy fizetésük legalább a létminimumot elérje – közölte a független képviselő. Emelnék a Biztos Kezdet programra szánt összeget, visszaadnák a kormány által elvett egymilliárd forintot és ezt megtoldanák azzal a 614 millió forinttal, amit a kabinet „Orbán Ráchel kedvenc szakácsversenyének döntőjére szánt” – fogalmazott Szabó Tímea.

A PM negyvenmilliárd forintból kiterjesztené a szünidőre is a gyermekétkeztetést, hetven milliárd forintból emelné a gyes-t és a családi pótlékot. Az álláskeresési támogatás folyósítási idejét jövőre hat, később kilenc hónapra növelnék, amire hatvanmilliárd forintot fordítanának – sorolta Szabó Tímea, hozzátéve, hogy a gyermekvédelmi alapellátás forrásait is növelnék. Ezt a stadionépítési program pénzeiből, a közmédia állami támogatásaiból, a paksi beruházásra szánt pénzekből, valamint a közmunkaprogram leépítéséből fedeznék – mondta.

Szabó módosító javaslatot nyújt be annak érdekében, hogy megszüntessék a szerinte kizárólag politikai okokból fenntartandó reklámadót, egyúttal azt is javasolta, hogy az abból remélt összeget a közmédia támogatásából vegyék el.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
abraxas
2015. május 27. 14:37
Miért? Elvett egy havi nyugdíjat? Ja, nem, az Bajnai, Ti voltatok!
kjkj945
2015. május 27. 14:23
Timcsike még mindig CSAK pampog.
paraklétosz
2015. május 27. 14:11
PaM PaM, pampogta a PéeM. Arra fele rég nem volt osztódás. Ideje volna szétválni egy Pé-re meg egy eM-re.
Élan
2015. május 27. 13:53
A nagycsaládosok nagyon rosszul fognak járni. Már 15%-os szja-t nem fognak fizetni. Szörnyű.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!