Szabó Tímea: A Karácsony Gergely által vezetett Budapestnek vannak elvei

2024. április 29. 14:41

Dömötör Csaba szerint a baloldal nagy bajban lehet a fővárosban, ha Szabó Tímeának ilyeneket kell mondania.

2024. április 29. 14:41
SZABÓ Tímea

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

 

„Budapesten a Fidesz annyira fél, hogy két jelöltet is állított Karácsony Gergellyel szemben. Az egyik a Tiktok-influenszer imitátor Szentkirályi Alexandra, a másik a villamos menetrendekkel legózó Vitézy Dávid” – hangoztatta a párbeszédes Szabó Tímea napirend előtt felszólalásában hétfőn a parlamentben.

„Mind a két fideszes (sic!) jelöltnél, Szentkirályin és Vitézyn is az látjuk, hogy semmi másra nem kell nekik Budapest, mint hogy a kormány még többet szivattyúzhasson ki a fővárosiak zsebéből” – állította Szabó.

A mikropárt parlamenti képviselője úgy vélekedett, 

a Fidesznek nem ajánlata, hanem hadüzenete van Budapestnek. De Budapest nem ijed meg a hadüzenettől. Budapest szabad, zöld és szolidáris marad”.

A Párbeszéd politikusa kijelentette, a „Karácsony Gergely által vezetett Budapestenk vannak elvei és értékei”.

„Nagy bajban lehetnek, ha ezt a felszólalást kellett intéznie” – válaszolta Dömötör Csaba államtitkár.

Azt szeretném egyértelművé tenni, hogy a kormánypártoknak egy jelöltje van” 

– mondta Dömötör. Azt viszont megjegyezte, hogy bármely jelölt alkalmasabbnak mutatkozik karácsony Gergelynél a jelenlegi főpolgármester teljesítménye alapján.

Az államtitkár azt is hozzátette, ha baloldaliakkal beszél az ember, visszatérő elem, hogy elképesztően elégedetlenek Karácsony Gergely teljesítményével.

Dömötör elmondta, Karácsony az állami támogatásokon kívül semmivel nem tud elszámolni az elmúlt öt évből.

Az most már rendkívül kevés, hogy semmi mást nem tud, csak hadokozni a kormánnyal Facebook-posztokban. Ez kevés, a »király«, a főpolgármester meztelen” 

– fogalmazott.

„Az is rendkívül beszédes, hogy hogyan kezeltek önök egy kiemelt nagyberuházást. A Lánchíd-beruházást

A felszínen folyamatosan azt állították, hogy a kormány nem ad elég pénzt, erre egyre többet tudunk arról, hogy készpénzben vettek fel nem kevés összeget, 1500 millió forintot a háttérben, úgy hogy egy kiterjedt, városházi  számlagyárat üzemeltettek” 

– emlékeztetett Dömötör.

Ezt is ajánljuk a témában

Az államtitkár szerint ebben az ügyben két eset lehetséges, hogy Karácsony Gergely tudott erről, „de sajnos, ami éppen ennyire valószínű, az az hogy gőze nem volt az egészről, mert a DK-s emberek a háta mögül elhordtak mindent”.

 

A parlamenti ülésnapot ezen a videón tekintheti meg:

 

 

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. április 29. 17:55 Szerkesztve
Elvi alapon lopak. Nem elvtelenül. Így mindjárt más.
P_F_Juli
2024. április 29. 17:43
„Karácsony Gergely által vezetett Budapestnek vannak elvei és értékei”. Ennek a mondatnak csak a fele igaz. Budapestnek vannak értékei, de Karigeli nem tartozik ezek közé.
Bp1964
2024. április 29. 17:21
Az elvek: Budapestet tönkre kell tenni (ezt megpróbálta karigeri), és az összes lóvét oda kell adni a Ferinek, meg a haverjainak (az sikeres volt). Aztán mindenért a kormányt vádolni. Ugye, kecskeerzacc?
2024. április 29. 17:18 Szerkesztve
Ja. Elvben dobrevet jó kormányfő-jelöltnek tartja, de gyakorlatban ellene lépett vissza a márki javára. Inverz Orbán: ne azt nézzék, amit csinálok, hanem hogy mit mondok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!