Először kell levennünk a Fortepanról fotókat

2017. március 03. 11:23

A Terror Háza kötelezte a Fortepanon is szereplő fotóst, hogy vetesse le a nálunk is szereplő képeket. Ellenkező esetben perre viszik a dolgot.

2017. március 03. 11:23
Tamási Miklós

„Szomorú levelet kaptunk ma egy régi barátunktól, Bakó Jenő fényképésztől. Többezres életművéből 35 kocka évek óta látható a Fortepanon. Ma kiderült, hogy a továbbiakban csak illegálisan mutathatnánk meg a fotókat. Igy - a Fortepan történetében egyedülálló módon - a képek egy része lekerül a honlapról.

A történet háttere: a hagyatékot megvette a Terror Háza Múzeum és a fotók felkerültek a 
www.terrorhazafoto.hu honlapra. Ezen a furcsa fotós oldalon Bakó Jenő képei jelentik az egyetlen tartalmat. Nem tudom, hogy miért jött létre a site, és azt is csak sejtem, hogy valószinűleg közpénzen működik. Ennek ellenére a fotókat nem lehet letölteni, minden kép jogdíjas. (Az árlista szerint egy-egy fotó újságban való publikálása 15-30.000 ft között mozog). Mint szerzőnk mai leveléből megtudtuk, a Terror Háza kötelezte őt, hogy vetesse le a nálunk is szereplő képeket. Ellenkező esetben perre viszik a dolgot. 

Még szerencse, hogy Schmidt Máriának nem kell ilyen helyzettől tartania. Hisz képeinket - ahogy a vállalhatatlan 56-os emlékév során is - nyugodtan használhatják, bármire.

Kedves Jenő, köszönjük az eddigi jelenlétet! Nagyon sajnáljuk ami történt.

Barátsággal:
Tamási Miklós”

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zőldsas
2017. március 04. 06:54
Nem értem valaki megvesz valamit valakitől akkor az miért nem lesz az övé. A fotós egy összegben egy valag pénzt kapott a munkájáért és most valakik ingyen használnák. Ez a kommunizmus.
atila68
2017. március 03. 18:36
" a hagyatékot megvette " Ennyi.
zakar zoltán béla
2017. március 03. 14:21
Sutyerák!
Sörgyári megálló
2017. március 03. 14:15
Az mennyivel másabb, hogy ha Fortepanos képet használok, akkor meg ki kell írnom, hogy "Fortepan".Itt is, ott is jogot kíván gyakorolni a jogosult. Ja, hogy másnak ne legyenek jogai...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!