Novák: A fiatalok annyi gyermeket terveznek, ami megállíthatná a népességfogyást

2017. október 09. 12:35

Annyi gyermeket terveznek a mai magyar fiatalok, ami elég lehet ahhoz, hogy a Magyarországon megálljon a népességfogyás – mondta az Emmi ifjúság- és családügyekért is felelős államtitkára.

2017. október 09. 12:35

A mai magyar fiatalok annyi gyermeket terveznek, ami elég lehet ahhoz, hogy a Magyarországon megálljon a népességfogyás – mondta az Emmi ifjúság- és családügyekért is felelős államtitkára egy hétfői budapesti rendezvényen.

Novák Katalin szerint ha a fiatalok minden segítséget megkapnának a gyermekvállaláshoz, akkor a népességcsökkenési folyamatot vissza lehetne fordítani. Közölte, kutatások szerint a fiatalok átlagosan 2,4 gyermeket szeretnének, és a legújabb felmérések is ezt az adatot tükrözik vissza.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom rendezvényén az apák családi szerepének fontosságáról szólva azt mondta: számukra is komoly kihívás a munka és a családi élet összeegyeztetése, mint az anyáknak, és a kormány számukra ugyanúgy biztosítja is a támogatásokat és kedvezményeket, ahogy az anyáknak. Novák Katalin szerint a magyar társadalomban egyre inkább kezd „trendivé” válni az apaság, így például az a „ciki”, ha egy óvodai vagy iskolai szülői értekezleten nem vesz részt az apa is. 

(MTI)

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2017. október 10. 15:17
A népességfogyásról én is elgondolkodtam, és egy okot az alábbiakban vélek megtalálni: http://ktkj.blog.hu/2017/10/10/a_divat_befolyasolja_a_nepesseg_szaporodasat
OrangeOrder
2017. október 09. 23:51
Hatalmas szocioliberális tajtékzás folyik, de jó!
Text adósság
2017. október 09. 17:19
"Három királyfi Három királylány" Fél Bokros Lalyos jobban hangzik.
flesh ripper
2017. október 09. 16:32
Egy közösség, egy nemzet fennmaradása, csakis az ősi, a természeti törvények által meghatározott eszközökkel, metodikával biztosítható: 1. Termékenység, szaporulat. 2. Összetartás. 3. Erő, bátorság, harci kedv, megingathatatlan hűség. 4. Kitartás, szívósság, edzettség, szorgalom, munkabírás. 5. Eszesség, ravaszság. 6. Honszeretet. Családszeretet...A gyermekek szeretete. 7. Egészséges, természetes élet. 8. Az ellenséggel szemben való kíméletlenség. Hódító hajlam. A sérelmek megtorlása...akár nagyon hosszas várakozás után, ugrásra készen! (Trianon...) A gyengék, a puhák, a hűtlenek, a nyomorultak, a terméketlenek, gyávák pusztulásra vannak ítélve. Az erősek, okosak, a bátrak, a szaporák és az egészségesek megmaradnak. Ez a Természet törvénye!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!