Csukás István, Kiss Anna és Dévényi Sándor lettek a Nemzet Művészei

2017. november 03. 11:36

Csukás István író, költő; Kiss Anna költő, drámaíró és Dévényi Sándor építész kapták meg munkásságukért a Nemzet Művésze díjat.

2017. november 03. 11:36

Csukás István író, költő; Kiss Anna költő, drámaíró és Dévényi Sándor építész vehette át a Nemzet Művésze díjat Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettestől és Fekete Györgytől, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) leköszönő elnökétől pénteken a fővárosi Pesti Vigadóban.

Csukás István sokműfajú életművéért, valamint az ifjúsági irodalom kiemelkedő és értékteremtő gyarapításáért, Kiss Anna különleges, népi folklorisztikus elemekkel átszőtt nagyhatású költői világa, a líra és a dráma műfajában is kiemelkedő életműve, Dévényi Sándor a magyar organikus építészet értékeinek gyarapítása, városképformáló munkássága, valamint oktatói tevékenysége elismeréseként kapta a címet.

Az ünnepélyes díjátadón Fekete György hangsúlyozta: a díjat kiérdemelt alkotók az elmúlt évtizedekben képességeik kivirágoztatásával egyfolytában bizonyították a nemzet iránti hűségüket. A címmel kitüntetett alkotók „küldöttek”, akik nem tekintik véletlennek az életüket, hanem úgy gondolnak képességeikre, tehetségükre, mint amelyet meg kell termékenyíteni, műalkotásokban visszaadni a Teremtőnek – fogalmazott.

(MTI)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senior
2017. november 03. 15:10
A stüszivadász olyan minta főnöke, az ő gatyáját sem vasalja ki az asszony. Csukásnak már nagyon kijárt.
polnemkor
2017. november 03. 12:11
Mindhárman megérdemelten.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!