Vasárnap kezdődik a házasság hete

2019. február 07. 11:35

A Magyarországon 12. alkalommal szervezett rendezvénysorozathoz bárki csatlakozhat – mondta Herjeczki Kornél, a házasság hete mozgalom országos koordinátora.

2019. február 07. 11:35

Vasárnap kezdődik a házasság hete; országszerte és a határon túl 100 településen több mint 200 programmal irányítják  a figyelmet a házasság, a család fontosságára – közölték a szervezők a rendezvény csütörtöki sajtótájékoztatóján Budapesten.

Herjeczki Kornél, a házasság hete mozgalom országos koordinátora elmondta: a Magyarországon 12. alkalommal szervezett rendezvénysorozathoz bárki csatlakozhat újabb programmal a www.hazassaghete.hu oldalon.

Székely János szombathelyi megyés püspök arról beszélt, hogy a házasságkötés szertartásán is elhangzó mondat Jézustól, mely így szól: „amit Isten egybekötött, azt ember szét ne válassza”, sokkal inkább örömhír, mint tilalom. 

Jézus arra tanít, hogy létezik a teljes önátadás, lehet feltétel nélkül szeretni, és ezt a szeretetet megkapni valakitől – mondta a katolikus főpásztor.

Kondor Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház Déli Egyházkerületének püspöke azt mondta: a házasság Isten ajándéka, és mindig akkor fut zátonyra, amikor az Isten nélkül, ember egymaga akarja irányítani.

(MTI)

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mbear
2019. február 08. 09:40
Reklámarcok: Demszky és Polt!
gyurky2
2019. február 07. 19:36
Beszarás. Egy püspök(!) idézi Jézust(!) a házasság(!) kapcsán. Szaktanácsot csak tapasztalt szakértőktől!
Akitlosz
2019. február 07. 17:37
Miért korlátozzák le a házasságot évi egy hétre? Ez szemétség.
alex44
2019. február 07. 15:24
Feministák, lehet sivalkodni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!