A Semmelweisen tanul az egyik fertőzött hallgató

2020. március 04. 19:28

A másikuk Győrben. Enyhe tüneteik vannak.

2020. március 04. 19:28

A Semmelweis Egyetem gyógyszerész karának hallgatója az egyik koronavírussal fertőzött iráni diák. A másikuk Győrben tanul, jelenleg karanténban tartják őket – írja az atv.hu. A portál szerint február 22-én jöttek vissza Magyarországra Iránból, ahol az újévet ünnepelték. 

Szlávik János azt mondta: a diákoknak enyhe tüneteik vannak, nem lázasak, viszont karanténban maradnak, amíg teljesen meg nem gyógyulnak. 

Az egyik hallgató önként jelentkezett a szűrésre, a másikukon enyhe tünetei ellenére döntöttek úgy, hogy elvégzik a tesztet. Lakótársaikat szintén izolálták, és egyelőre azt is vizsgálják, hogy hogyan kapták el a fertőzést.

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2020. március 05. 09:41
Láttam az operatív törzs összetételét. Járványügyi szakember nincs benne... Persze nem feltételezem, hogy saját maguktól találják ki tennivalókat. "Tesszük, ami a dolgunk". Ettől könnybelábadt a szemem. Akadt valaki, aki munkaköri kötelmein belül valaha is ezt, ilyet mondott? Cuki. Ui. szerintem (de semmi közöm hozzá!) egy ilyen szintű járvány operatív törzsét nem helyettes szokta vezetni.
Flagellator1974
2020. március 05. 06:49
Ez a két mocsok, aljas iráni nem a Holdon járkált, a kurva anyátokat, hanem a világjárvány egyik gócpontjában! Még napokig terjeszthették a vírust idehaza, mielőtt lebuktak! Az egyetem hová a faszba nézett, amikor ezek visszajöttek?
zsellér péter
2020. március 04. 22:43
Iránban február 22.-én még nem volt veszélyezetett ország - az elsőt 19.-én mutatták ki. Tehát amikor bejöttek, akkor még nem volt Iránban ilyen súlyos a helyzet . Most vagy lezárunk minden határt , de akkor mindenki előtt , hiszen ki tudja az adott ország nem lesz-e 2 hét múlva fertőzőtt vagy nem . Ha lezárjuk , akkor ök is lezárják előttünk nincs jó megoldás
Türelem
2020. március 04. 21:43
Az emberi butaság nem ismer határokat. San Marco in Lamis /Itália/szolgált erre példaként. Egy hetvenöt éves ember erről a településről ellátogatott a távolabbi fertőzött zónába. Hazatért, majd tünetei miatt a háziorvoshoz fordult, közben meghalt. Az orvos elküldte a mintát a közeli kórházba a teszt elvégzése céljából, de nem várta meg annak eredményét, pár órával annak megérkezése előtt kiadta az orvosi engedélyt a temetésre. Több száz ember a temetésen, ölelések, puszik, kézfogások, majd rövid időn belül négy fertőzöttet találtak, s várhatóan emelkedni fog a számuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!