Novák: Továbbra is igényelhető minden családtámogatás

2020. április 09. 09:47

Novák komoly eredménynek nevezte, hogy amikor óriási összegeket csoportosítanak át a járvány elleni védekezésre, a családtámogatásokhoz nem nyúlnak.

2020. április 09. 09:47

Továbbra is igényelhető minden családtámogatás – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Novák Katalin komoly eredménynek nevezte, hogy amikor ezermilliárdos összegeket csoportosítanak át a koronavírus-járvány elleni védekezésre, a családtámogatásokhoz nem nyúlnak. A kormány elsődleges célja az emberéletek védelme, de az is fontos, hogy a gazdaság minél kisebb károkat szenvedjen – hangsúlyozta.

Az államtitkár az ezek érdekében hozott intézkedések közül kiemelte, hogy meghosszabbították a gyermekgondozási díjra (GYED), a gyermekgondozást segítő ellátásra (GYES), a gyermeknevelési támogatásra (GYET), a gyermekek otthongondozási díjára (GYOD) és a családi pótlékra jogosultságot, bevezettek egy félmillió forintos, kamatmentes, szabad felhasználású diákhitelt, és fokozatosan visszaadják a nyugdíjasoknak a 13. havi nyugdíjat.

(MTI)

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2020. április 10. 10:51
Novák Katalin soha nem látott sikereket sorolt hosszasan, pontokba szedte a halleluját, és egyebek mellett közölte, hogy megvédik a családtámogatásokat. Ez az állandó kényszeres megvédési retorika már annyira kínos, hogy muszáj megkérdeznem: most éppen ki a fenétől kell megvédeni a családokat és az ő támogatásaikat? Kitől? Sorostól? A migránsoktól? Brüsszeltől? Ki fenyegeti a megvédést? Milyen ócska duma ez, hogy a családtámogatásokból egy fillért sem vesznek el? Érezze magát mindenki megtisztelve? Egyáltalán felmerült, hogy esetleg elvennének bármit is? Ha nem merült fel, akkor miért sikertörténet az, hogy nem vesznek el? Azt most hagyjuk, hogy az azonnali segítségnyújtás elodázásának kormánya Novák szájába is képes volt belerakni a 13. nyugdíjat, aminél otrombább, ízléstelenebb, megalázóbb szívatását el sem tudom képzelni az időseknek. A válság most van, az élelmiszerek most drágulnak, az árak most szállnak el, a jövő februári extra 1 hétnyi ! nyugdíj ezen nem segít. Nem is tudom mi kell ahhoz, hogy valaki egyáltalán elő merjen állni ezzel az ötlettel, és azt gazdaságélénkítésnek csúfolja. NERisztán korszakai: -Bronzkorszak: Mindenkinek alkotmányos joga hülyének lenni. - Ezüstkorszak: Akinek nincs semmije, annyit is ér. - Aranykorszak: Annyi ember ment tönkre, hogy ezzel nem tudunk mit kezdeni. - Emberek! Itt vagyunk a Kánaán kapujában! Lépjünk be rajta végre!..
Berecskereki
2020. április 09. 10:37
Támogatás MSZP módra: Nem kell félni nem fog fájni. Intézkedések A közszférát érintő intézkedések: - Két évre befagyasztják a közszféra bruttó bértömegét - Felülvizsgálják a 2009 második félévi kereset-kiegészítést - Megszűnik a 13. havi fizetés - Csökkentik az önkormányzati támogatásokat A nyugdíjrendszer változásai: - Előre hozzák a nyugdíjkorhatár tervezett emelését, 2014 és 2022 között fokozatosan emelkedik 62-ről 65 évre a nyugdíjkorhatár - Átütemezik év végére a 2009-re tervezett nyugdíjkorrekciót - 2010-ben elmarad a nyugdíjkorrekció - 2009-ben nem fizetik ki a 13. havi nyugdíj második felét - Megszűnik a 13. havi nyugdíj, és csökken az évenkénti nyugdíjemelés törvényileg garantált mértéke - Kevésbé éri majd meg a korhatár előtt nyugdíjba vonulni Változások a szociális rendszerben: - 10 százalékkal csökken a táppénz - Két évre rögzítik a családi pótlék összegét, melynek korhatárát is csökkentik: a gyermek 23 éves kora helyett csak 20 évig jár - A gyes és gyed együttesen három helyett csak két évig jár (ez a már megszületett gyerekek szüleire még nem vonatkozik), ehhez bölcsőde- és óvodafejlesztést ígér a kormány - Felfüggesztik a lakástámogatásokat - Fokozatosan megszüntetik a távhő- és a gázártámogatást Egyéb kiadáscsökkentő intézkedések: - A tömegközlekedés támogatásának csökkentése, a kedvezmények felülvizsgálata - A közmédia támogatásának csökkentése - Az EU-s agrártámogatások nemzeti kiegészítésének csökkentése 2010-ben - 20-ról 25 százalékra nő az áfa, de létrejön egy kedvezményes, 18 százalékos kulcs a tejre, a tejtermékekre, a pékárura és a távfűtésre Munkanélküliségi ráta 2008 7,8 % 2009 10,1 %
Veernewl
2020. április 09. 10:10
Szájbanyalogató...
szajnyalogatoviktor
2020. április 09. 10:02
szunnek meg a munkahelyek, de a hitelbe veheto autok keszenallnak.. :DD hulye vagy miss rofi!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!