Hír TV: A halotti bizonyítványt is meghamisították a Pesti úti Idősek Otthonában

2020. május 07. 21:57

Egy elhunyt hozzátartozó állítja: már hónapok óta voltak higiéniai problémák az intézetben. Csüri Krisztián szerint édesanyja halotti bizonyítványán valótlan dolgok szerepeltek.

2020. május 07. 21:57

Csüri Krisztián volt a Hír TV műsorának vendége, akinek édesanyja a Pesti úti Idősek Otthonának egyik ápolt személye volt. Március 30-án hunyt el, elbúcsúzni sem tudott tőle.

Csüri Krisztán úgy véli: az intézményben már hónapok óta rossz körülmények között ápolták édesanyját. Azt tapasztalta, a problémák 2019. novemberében kezdődtek, amikor szemmel láthatóan romlottak a körülmények. Úgy látta, higiéniai szempontból, a személyzet viselkedését illetően egyaránt hagyott némi kívánnivalót maga után az intézmény.

2019. novembere és 2020. márciusa között többször is igyekeztek beszélni orvossal, ám mindössze egyetlen esetben sikerült, amikor az ott lévő orvos – saját állítása szerint – csupán receptek felírására volt jelen aznap.

Az influenzajárvány, majd a koronavírus-járvány következtében látogatási tilalom lépett életbe az intézményben, ezért telefonon keresztül igyekezett tartani a kapcsolatot édesanyjával, illetve próbált érdeklődni az ott lévő személyzettől. Egy március 30-ra eső délelőtt sikerült telefonon elérnie egy ápolót. Ő azt mondta, hogy Krisztián édesanyja jól van és az intézményben nyoma sincs a koronavírus okozta fertőzésnek. Ezt követően, még aznap délután telefonon közölték vele a szomorú hírt, miszerint édesanyja elhunyt.

Csüri Krisztián később a médiából értesült arról, hogy vélhetően hetek óta jelen volt a koronavírus az intézményben, valamint édesanyja halálának napján öt koronavírussal fertőzött beteget szállítottak el a Pesti úti Idősek Otthonából. Mindez ellent mondd a korábbi tájékoztatásnak, melyet telefonon kapott.

„Nekem az a legeslegfájóbb, hogy nem adták meg nekem azt a lehetőséget, hogy méltóképpen elbúcsúzhassak az édesanyámtól."

– fogalmazott. Az otthonban valótlan dolgot írtak édesanyja halotti bizonyítványába, melyet bizonyítani is tud – jelentette ki Csüri Krisztián.

A Hír TV műsorát itt tekintheti meg.

Összesen 144 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2020. május 08. 20:33
Karigeri érdekében mindent...!
OberEnnsinnen
2020. május 08. 15:01
Ja, a Budapesti Öregek otthonai az országos otthonok 7%-a 74%-os halotti aránnyal. A nyolcszor több öreget eltartó többi otthonban a halottak száma 26%, Ez Karácsony, pontosabban a "csapata", Draskovicsostól, Gy. Németh-től, Kálmánolgáktól, a sakálhad. Magyarul: a "szakemberek".
barnabibambi
2020. május 08. 14:51
Látom sokan nem értik a téma lényegét! Magyarorországon az EÜ berkeibe az állam kezelésében levő intézményekben gyakorlat a ködösítés és a hlálokának elmismásolása.Magam olvastam azt a halotti bizonyítványt amelyen az elhunyt hlálokaát természetesnek jelölték.Nos a valóságban a hláloka szepszis volt meg egyebek.Tehát lehazudják a csillagokat is az égből.Hihetetlen de magam esetében is azt tapasztaltam hogy nem tudnak diagnosztikálni ill. ötölnek-hatolnak.Nem tudni hogy ennek az alúlképzettség az oka vagy az hogy eleve félnek a diagnózisuk kudarcától,azaz saját magukban sem bíznak. Nos akkor itt a politikus banda ők miért mondanának igazat mondjuk a járvány állásáról amikor eleve abban érdekeltek hogy Magyarország jól teljesítsen! Nos valahol itt van eltemetve az a kutya! Én még nem találkoztam olyan politikussal,és még kevesebbről hallottam hogy valamilyen stikli vagy bűntény miatt önként lemondott volna posztjáról.Nyugaton többnyire ha valaki valami negatív dolog miatt a média címoldalára került gyorsan távozik!Példának okaként Orbán miért nem távozik önként? Megvárja hogy kirúgjuk? De ugyan ez vonatkozik a mormota assszonyra ,az ember miniszterre vagy a belügyérre.De sorolhatnám még napestig hisz a felsoroltaknak már rég elkellett volna tünnie a sűlyesztőbe!
Horst_Tappert
2020. május 08. 12:37
Tarlós alatt 9 évig rend volt és nyugalom. Szépen fejlődött a város, kézben volt tartva minden. Fél éve megjöttek ezek a tetvek, azóta hamisítások, vádaskodások, kirúgások, politikai botrány a BKK-nál, kapkodó intézkedések (járatritkítás) stb stb stb... Káosz az egész. Qrvára nem hiányoztak a kétezres évek, amikor az egész országban ez volt, de ezek a tetvek visszahozták. Gratulálok a sok agymosott baromnak, akik ezekre szavaztak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!