Merkely: Növekedett a vírus terjedésének kockázata

2020. szeptember 10. 11:24

A SOTE rektora kiemelte, hogy az első hullám jelentősen különbözött a másodiktól: korábban nagyon magas volt a fertőzöttek között az idősek aránya, most viszont az esetek többsége a fiatal korosztályból kerül ki.

2020. szeptember 10. 11:24

„Növekedett a koronavírus terjedésének kockázata” – mondta a Semmelweis Egyetem rektora csütörtökön Budapesten, egy szakmai konferencián.

Merkely Béla a XI. népegészségügyi konferencián tartott nyitóelőadásában azt hangsúlyozta: a hatékony járványügyi védekezésnek köszönhetően egyetlen más országban sem volt olyan hosszú a nyugalmas időszak, mint Magyarországon. Az elmúlt két hétben viszont Magyarországon is, minden megyében jelentősen nőttek a járványügyi számok. Kiemelte, hogy az első hullám jelentősen különbözött a másodiktól: korábban nagyon magas volt a fertőzöttek között az idősek aránya, most viszont az esetek többsége a fiatal korosztályból kerül ki. Merkely Béla azt mondta, közösségi összefogással győzhető le a járvány. A legfontosabb a megelőzés: a maszkviselés, a kézhigiénia és a megfelelő távolságtartás.

(MTI)

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Viro manĝi
2020. szeptember 10. 17:59
Merkely Béla 2020 július 16. "mind Magyarországon, mind pedig külföldön folyamatosan csökken a koronavírushoz köthető halálozás, ebből arra lehet következtetni, hogy a vírus veszített agresszivitásából." Merkely Béla 2020 szeptember 10. "Merkely Béla hozzátette, a vírus nem változott, lényeges mutációt nem látnak a szakemberek." Köszönöm szépen, nincs több kérdésem.
3M..
2020. szeptember 10. 12:28
Persze, persze. Ilyen melegben? Szebb Jövőt!
Szuverén maffiaállam
2020. szeptember 10. 12:24
Az nem lehet, mert satu van a határon!
pollip
2020. szeptember 10. 11:38
A fiatalok vigyázzanak a szüleikre és a nagyszüleikre
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!