Koronavírus következtében elhunyt Balogh Lajos Paci

2020. november 02. 16:09

A közismert folkzenész, emberi jogi aktivista és VIII. kerületi önkormányzati képviselő 28 éves volt.

2020. november 02. 16:09
null

A Roma Sajtóközpont – Roma Press Center Facebook-oldalán közölte, hogy koronavírus következtében elhunyt Balogh Lajos Paci, ismert roma folklór zenész, emberi jogi aktivista és VIII. kerületi önkormányzati képviselő.

A bejegyzésben közlik, hogy Balogh „néhány nappal ezelőtt a Facebook oldalán osztotta meg a követőivel, hogy kórházba került COVID-19 fertőzéssel. Később arról szóltak a hírek, hogy állapota súlyosbodott, lélegeztető gépre került. A fiatalember halálát rokonai erősítették meg.”

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Flagellator1974
2020. november 02. 22:00
Nyugodjon békében és részvétem a családjának.
Sulammit
2020. november 02. 21:41
Balogh Lajos "Paci" önkormányzati képviselő, roma aktivista három hete került kórházba koronavírus-fertőzéssel. Noha hétvégén kicsit javult az állapota, a vírus a tüdeje után a szívét is megtámadta, hétfőn hirtelen lett rosszabbul, majd kora délután elhunyt. Baloghot a VIII. kerületi önkormányzat saját halottjának tekinti. Vasárnap még vidáman újságolták az orvosok a 28 évesen elhunyt Balogh Lajos "Paci" édesapjának, hogy javult fia állapota - mondta a hvg.hu-nak Balogh Lajos közeli barátja, a Dikh TV-alapító Balogh Elek. A VIII. kerület önkormányzati képviselőjét, ismert roma aktivistát három héttel ezelőtt vitték be koronavírus-fertőzés miatt kórházba, ahol hamarosan lélegeztetőgépre került. Egyszer még levették róla, majd ismét rosszabbul lett. Múlt héten tudtam vele beszélni, de pénteken súlyosbodott az állapota, visszakerült a gépre, és mesterségesen altatták. A koronavírus miatt csak a tüdeje 25 százaléka működött, a vérében kevés volt az oxigén. Bár a tüdeje már gyógyulgatott, ma reggel hirtelen tovább súlyosbodott a helyzet, miután a szívére is ráment a vírus, újra kellett éleszteni, majd kora délután elhunyt." https://hvg.hu/itthon/20201102_balogh_lajos_paci_koronavirus_halal
teljesenertelmetlen
2020. november 02. 20:46
Nyugodjon békében!
alkaloidablog
2020. november 02. 20:03
Különösen fájó azért is, mert az újbalos kerületi vezetés legjózanabb tagja volt. Hívő katolikusként nem ült fel a különböző liberális identitás-politikai lózungoknak, a normalitást képviselte. Béke poraira.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!