Folytatódik a HVG-s hisztériakeltés Moderna-ügyben

2021. március 12. 13:27

Serdült Viktória HVG-s újságíró továbbra is ragaszkodik a már cáfolt vádakhoz a Moderna-vakcina rendelése kapcsán.

2021. március 12. 13:27
null

Serdült Viktória nem lankad, folytatja a hisztériakeltést az oltásokkal kapcsolatban. A HVG újságírója a Twitter-posztjaiban most megismétli azt az ellenzék részéről korábban már többször elhangzott vádat, hogy Magyarország azért nem rendelt több adagot a Moderna vakcináiból, mert túl drágának találta, miközben – utal rá a bejegyzéseiben – sokkal olcsóbb, mint a kínai Sinopharm. Erről február végén kialakult már egy vita, akkor Gulyás Gergely azt mondta, azt az adagot nem rendelték meg a Modernától, amely decemberben érkezett volna. Erre Karácsony Gergely indulatosan azt közölte, ha a kormánynak nem kell az a másfél millió dózis, adják oda a fővárosnak, majd ők beoltják a budapestieket.

A vakcinacsatába beszállt a Szabad Európa is. A portál azt állította a „Németek, dánok, franciák – ők kaphatják a magyaroknak szánt Moderna-oltásokat” című cikkben az Európai Bizottságra hivatkozva, hogy a magyar kormány lényegesen kevesebb Moderna-oltást igényelt, mint amennyit az EU-s beszerzés alapján lehívhatott volna. A felszabaduló oltásokat pedig más országok vihették el.

Csakhogy az Európai Bizottság tegnap kiadott egy közleményt, amelyben azt írják, az amerikai Moderna vállalat oltóanyagából a Magyarország által potenciálisan megrendelhető mennyiségekkel és a várható szállítási időzítéssel kapcsolatban semmilyen sajtókérdést, megkeresést nem kaptak, illetve ebben a témában tájékoztatást nem adtak! Vagyis az Európai Bizottság cáfolta a Szabad Európa állításait, miszerint korábban tájékoztatták volna a portált.

A csütörtöki Kormányinfón egyébként újra leszögezte Gulyás, hogy „mindent megrendeltünk, ami az első fél évben érkezik, és abból nem rendeltünk meg mindent, ami csak a második fél évben, különösen annak a végén”.

A hvg-s újságíró egyébként nem először fut lesre. Már tavaly decemberben is megtámadta a magyar kormányt, személy szerint Orbán Viktort. Akkor azt írta, hogy Orbán téved, nem azért oltanak előbb a britek, mert elhagyták az EU-t. Az Európai Bizottság elnöke azonban egy hónapja elismerte, hogy a britek azért jutottak könnyebben több oltóanyaghoz, mert kiléptek az EU-ból – írta meg a The Telegraph. „Az Egyesült Királyság a koronavírus vakcinák tekintetében egy motorcsónak, míg az Európai Unió egy tartályhajó” – fogalmazott Ursula von der Leyen. 

(Mandiner)

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wezuv
2021. március 15. 11:42
"Gulyás Gergely azt mondta, azt az adagot nem rendelték meg a Modernától, amely decemberben érkezett volna. Erre Karácsony Gergely indulatosan azt közölte, ha a kormánynak nem kell az a másfél millió dózis, adják oda a fővárosnak, majd ők beoltják a budapestieket." Gratulálok, BP-i szavazók! Egy debilt sikerült a trónra juttatni!
balbako_
2021. március 13. 07:00
Ellenzéki stratégia hazudj, ha le is buksz a hazugságod a felületesen tájékozódóknál megmarad.
Krupp Skya
2021. március 13. 06:06
Lehet Viktória nem csak serdült, de sérült is.
annamanna
2021. március 12. 22:47
KI A SZERZŐJE ENNEK A CIKKNEK? MIÉRT BURKOLÓZIK NÉVTELENSÉGBE EZ A PROVOKÁTOR? A propagandamédiában névtelen bértollnokok nyomják az ipart, nem jelenik meg név a cikkek mellett, ez most már rendszeres. A fenti szöveg látványosan afelé tolja el a még névvel aláíró újságírókat, hogy ők is rejtőzzenek a névtelenségbe, mert ha felvállalják, hogyan hívják őket, akkor név szerint fogják kicsinálni őket. Pl itt a fenti cikkben mégis kiafaszt érdekel, hogy hívják azt az újságírót, aki a cikket írt? Miért nem a hír a lényeges, miért kellett a szöveg szerzőjét bűnbakká tenni? Kibaszott aljas eljárás kipellengérezni valakit akkor, amikor nem esszét, véleménycikket, glosszát vagy egyéb rizsát ír, hanem szimpla tényközlést. Un-do-rí-tó hisztériakeltés. Igazi patkánytempó! KI A SZERZŐJE ENNEK A CIKKNEK? MIÉRT BURKOLÓZIK NÉVTELENSÉGBE EZ A PROVOKÁTOR?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!