Négytagú családi drogterjesztő bandát fogtak el Budán

2022. június 24. 08:53

A rendőrség tizenhatezer adag kábítószer piacra kerülését akadályozta meg ezzel.

2022. június 24. 08:53
null

Egy budai drogterjesztő bandára csapott le a rendőrség az elmúlt napokban. A családhoz több tucat fogyasztó beazonosítása után jutottak el a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály (KR NNI NBEFO).

A nyomozók egyszerre fogták el a négy személyt: a 28 éves K. Tamást, a 30 éves K. Gergelyt, annak 41 éves feleségét, K. P. Mónika Erzsébetre és az apukára, az érdi 50 éves K. György Zsoltra.

A lakásaikban tartott kutatások során a rendőrök gyanúja beigazolódott,

a kábítószerek szinte teljes tárházát megtalálták náluk.

Bár vegyészszakértő kompetenciája a lefoglalt növényi törmelékek, porok és tabletták hatóanyagtartalmának megállapítása, a rendőrségi közlemény szerint az elsődleges vizsgálatok alapján valamennyi lefoglalt anyag valószínűleg kábítószer.

„Az elosztóközpont vélelmezhetően a házaspár budai lakásában volt. A nyomozók találtak ott digitális mérleget, fóliázógépet, vákuumfóliát, nylontasakokat, egyszóval minden olyan eszközt, ami a porciózásban segítette őket. A lefoglalt anyagok között van vélelmezhetően marihuána, mephedrone, kokain, amphetamin, de még hasis is. A drog mellett a rendőrök találtak még több mint 9 millió forint készpénzt és közel 23 000 eurot, valamint egy széfet is” – olvasható a közleményben.

A rajtaütéssel a rendőrség több mint 16 000 adag kábítószer piacra kerülését akadályozta meg,

míg a lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke mintegy 62 millió forintra tehető.     

Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Aduana Brasil

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Megtalálta
2022. június 24. 22:16
Gerinek nem ártana egy kis plusz drog, mert teljesen leépül szellemileg.
feketeviraag
2022. június 24. 17:36
"A nyomozók egyszerre fogták el a négy személyt: a 28 éves K. Tamást, a 30 éves K. Gergelyt, annak 41 éves feleségét, K. P. Mónika Erzsébetre és az apukára, az érdi 50 éves K. György Zsoltra." Ez a mondat mit jelent?
ergé
2022. június 24. 16:43
HEISENBERG?
Senki Alfonz
2022. június 24. 12:01
Akkor most már nem rejtett többé a rejtett tartalék?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!