Már lehet jelentkezni a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogramra

2022. szeptember 15. 09:09

Október 15-ig várják a fiatal diplomások jelentkezését.

2022. szeptember 15. 09:09
null

„Egyedülálló karrierlehetőség, inspiráló közösség: elindult a jelentkezés a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram (MKÖ) 2023-as évfolyamába. Kalandra fel, fiatalok!” – így népszerűsíti közösségi oldalán egy videóban az ösztöndíjprogramot Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára.

Az államtitkár arra is kitért a felvételben, hogy a programba olyan 30 év alatti, diplomás, közigazgatás iránt érdeklődő fiatalokat várnak, akik legalább egy idegen nyelvet beszélnek. 

A videóhoz fűzött kísérőszövegből kiderül, hogy  Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram célja, hogy

a pályakezdő fiatalok tapasztalatot szerezzenek a közigazgatásban,

és azért is egy jó karrierlehetőség, mert átmenetet biztosít az egyetem és a munka világa között. A felvételt nyert ösztöndíjasok 10 hónap leforgása alatt a szakmai képzések, a kulturális és közösségépítő események mellett érdemi munkatapasztalatot szerezhetnek itthon és külföldön egyaránt – írták.

Szakmai tapasztalat, közösség, karrier

Ahogy Fürjes ismertette, az ösztöndíjasok a 10 hónapból 7 hónapot magyar minisztériumokban, hazai közigazgatási intézményekben, míg három hónapot külföldön, magyar nagykövetségeken, európai uniós intézményekben töltenek. 

Az államtitkár arra is felhívta a figyelmet, hogy az ösztöndíjprogram teljes ideje alatt mentor segíti a gyakornokok munkáját. De a szakmai tapasztalat szerzés mellett szakmai előadások, csapatépítő hétvégék és kirándulások is várják a résztvevőket – tette hozzá.

A programra október 15-ig lehet jelentkezni az alábbi linken – olvasható Fürjes Balázs Facebook-oldalán.

Fürjes Balázs államtitkár ajánlását alább tekinthetik meg a programról:

Nyitókép: Fürjes Balázs Facebook-oldala

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barnabibambi
2022. szeptember 17. 18:48
Óriási a kereslet Főispánokra,Ispánokra,Botos ispánokra.Ezerrel megy a lovastengerész rendszerének restaurációja és beemelése ma Magyarországon.Kérdés csak az hogy mikor kezdik a renitens ellenzékieket ,polgárokat botozni és mikor vezetik be az első éjszaka jogát?A fidesznyik banda vissza viszi az országot a középkorba ezt a már bevezetett vagy bevezetni szándékoznak.Főispánok már vannak.A bukott 8 . kerületi volt polgármester már főispán.
Lajoss
2022. szeptember 15. 18:50
Újabb fideszes káderképző..:(
bagira
2022. szeptember 15. 10:57
FOS MÉDIA ELHALLGATJA . ,,pollip 2022. szeptember 12. 10:45 @bagira Nálunk rendben van .,, Pollipnak.. most válaszolok utána jártam mi történt szeptemberi nyugdíjakkal . A gyurcsány barát otp hisztéria keltést okozott , telefonokra a pénz be érkezezését nem rakta fel . Így az önkormányzatnál a kormányzati hivatalnál sorfalak alakultak ki . Nyugdíjasok pénzüket keresték , onnan elküldték őket az otp-hez . Otpnél rákérdeztük miért hülyítik az időseket szaladgáltatják egyik hivataltól a másikig , erre nem tudtak választ adni . Azt mondták ,,nem tudják őket nem értesítették,, . Mi ez a cirkusz tán csak nem a kormány elleni hergelés a pénzintézet kapcsán ??
Zsolakomarom
2022. szeptember 15. 10:47
Ez azert jo, mert bonusznak kotelezoen minden szar teszteletlen vaccine-t is beled szurnak, amin Orban valamelyik haverja hulyere keresi magat legyel te is kozigazgatasi ize
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!