Belépett a Momentumba és többször beszélt Daniel Freunddal a Corvinusról kirúgott Ádám Zoltán

2023. november 09. 13:33

A választások után csatlakozott a Momentumhoz, de állítása szerint nem vonta bele a pártpolitikát az etikai ügyekbe Ádám Zoltán. A Corvinusról kirúgott oktató a magyarellenes Daniel Freunddal egyeztetett a hazai jogállamiságról.

2023. november 09. 13:33
null

Többször is beszélt Daniel Freund EP-képviselővel a magyar alapítványi egyetemek helyzetéről, mert a zöldpárti politikust „érdeklik a magyar jogállamisággal kapcsolatos kérdések” – vallotta be a HVG-nek adott interjújában a Budapesti Corvinus Egyetemről kirúgott Ádám Zoltán. Daniel Freund egyébként az egyik leghangosabb magyarellenes képviselő az Európai Parlamentben, szinte minden héten talál egy ürügyet, hogy Magyarországot kritizálja, valamint annak is az élharcosa, hogy az ország ne kapja meg a neki tényszerűen járó uniós forrásokat.

Ezt is ajánljuk a témában

Arra a kérdésre, hogy vannak-e politikai ambíciói, hiszen korábban Kóka Jánosnak adott tanácsokat, Ádám Zoltán azt felelte:

 a 2022-es választás után beléptem a Momentumba, hogy egy liberális pártban tegyek a változásokért. Ezt azonban szigorúan elválasztottam az etikai ügyektől, azokba tudatosan nem vontam be magyar pártpolitikát.

Márpedig a Corvinuson rendezett hallgatói fórumon Szabó Lajos megbízott rektor többek között azt hangsúlyozta, hogy Ádám Zoltán az egyéni ambíciója érdekében eszkalálta az ügyet, így nehezen mosható le a politikai szál.

Toronyai Gábor szakszervezeti elnök az egyetemi vezetés hibájának nevezte, hogy a Corvinus jó híre csorbát szenvedett, emellett hiányolta, hogy az egyetem és a fenntartó kuratórium elnöke nem jelent meg a fórumon. A szervező Kovács Kristóf később elmondta, őket eleve nem hívták meg. 

Nyitókép: ATV/Egyenes Beszéd felvétele

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agricola
2023. november 10. 08:38
Ádám Zoltán a magyarellenes Daniel Freunddal egyeztetett a hazai jogállamiságról. Sótétre festette a valóságot, különben a magyarellenes Daniel Freund nem figyelt volna rá!
lájkbajnok
2023. november 09. 20:21
Kempelen „ugyan mivel fenyegette az oktatót egy másik részvényes?” Azzal, hogy a hülyegyerekét engedje át, vagy következmények lesznek. Pl. kirúgják. Nos, a hülyegyereket átengedték egy külön teszttel, az oktatót meg kirúgták. Van még kérdés?
Hesperia
2023. november 09. 19:13
Miért nem vagyok meglepve? ;)
Jack Reynor
2023. november 09. 18:18
A publikációs jegyzékét érdemes megnézni: Színtiszta pártpolitikai propagandát folytat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!