Bakondi György: Magyarországon nem lesznek menekülttáborok (VIDEÓ)

2024. április 05. 16:23

„A magyar kormány nem szociális, hanem biztonsági kérdésként tekint a migrációra” – jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

2024. április 05. 16:23

Nyitókép: Képernyőfotó

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója volt Velkovics Vilmos vendége a Hír TV Napi aktuális című műsorában.

Megítélésünk szerint a migrációt nem kezelni kell, hanem legális keretek közé szorítani” 

– reagált a főtanácsadó az Európai Bizottság azon dokumentumára, mely szerint sikereket értek el a méltányos és hatékony migrációkezelésben. 

Bakondi György kijelentette, hogy a magyar kormány nem szociális, hanem biztonsági kérdésként tekint a migrációra. Hozzátette: „nagyon sajnáljuk, hogy azokat a magyar tapasztalatokat, amelyeket az illegális migráció elleni harcban az elmúlt nyolc évben szereztünk, nem vették figyelembe az Európai Unió migrációval kapcsolatos törvénycsomagjának a kialakításakor.”

Itt még megjegyezte, hogy két nagyon fontos szabály van: 

a külső határokat nem lehet illegálisan átlépni, ez alapkérdése minden nemzetállamnak.

Másodsorban a menekültkérelmet az Unió határain kívül kell benyújtani, és csak az léphet be legálisan, aki valóban alkalmas arra, hogy politikai menekültté nyilvánítsák. Ezeket nem vették figyelembe. Pedig hasznos lett volt az EU belső biztonságát tekintve” – hangzott el.

Ezt is ajánljuk a témában

„Magyarországon nem lesznek menekülttáborok”

A rövidesen életbe lépő paktum kapcsán Bakondi György megjegyezte, hogy „Magyarországon nem lesznek menekülttáborok, mert ez ellentétes a magyar nemzeti érdekekkel, a magyar alkotmány előírásaival. Meglátjuk, hogy milyen pénzügyi büntetést kell fizetnünk ezért. És főleg 

abban reménykedünk, hogy a júniusi uniós választások után az Európai Parlament és a Bizottság összetétele is megváltozik” 

– monda el a főtanácsadó.

Végül arról is beszélt, hogy „Nyugat-Európában a sok súlyos cselekmény – terrorcselekmények, nők megtámadása, közbiztonság helyzet romlása – mára már elérte a politikai szintet, amit a lakosság érzékel. Bár az ottani média mindent megtesz annak érdekében, hogy ez ne így látszódjon” – hangzott el.

Bakondi György szólt arról is, hogy a bizottsági elképzelések között szerepel, hogy „létre kell hozni egy olyan kommunikációs rendszert, amely valamennyi tagállamban arról fogja győzködni a polgárokat, hogy milyen előnyös és milyen hasznos a migrációnak ez a típusú kezelése”.

„Az európai baloldal is mindent megtesz majd annak érdekében, hogy 

a kampányban is bizonyítsák, hogy ezzel az új paktummal a biztonságot szolgálják, és ellenőrizhető keretek közzé szorítják a beáramlást”

 – hívta fel a figyelmet a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

A teljes beszélgetést alább tekintheti meg:

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:13
🍓 ️ ­A­ ­­d­­ö­­­g­­ö­­s­ ­­l­­­á­n­­­y­­o­k­­­ ­­­v­­­á­­­r­­n­a­­­k­­­ ­­­r­­­á­­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­­­.­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­𝗙­­𝗨­­𝗡
o1gpedofil-2
2024. április 06. 13:32
Baj van, fosnak Magyartol a Karmelitaban!
Osztap_Bender
2024. április 06. 12:32 Szerkesztve
" Magyarországon nem lesznek menekülttáborok " 1. Ha ezt mélynövésű vezérünk mondotta, akkor nem kell komolyan venni! (Ne azt nézzétek amit mondok, hanem azt, amit teszek.) Ha az unió belenget valami újabb pénzmegvonást a migránsok távoltartása miatt, azonnal gyökeresen megváltozik a "mondott" a "teszek-re". És az elvtárs ugyanúgy "arcra eshet", mint a volt igazságügyi miniszter a rájuk kényszerített kegyelemmel. 2. Mikor lesz már elég ebből kívánság nélkül felugró idióta ajánlásokból? 3. Mitől lett a honlap válaszideje ilyen elfogadhatatlanul hosszú napok óta? /több másodperc(!)/ Megint valaki amatőr seggfej buzizza a rendszert?
petronius50
2024. április 05. 19:24
" „Magyarországon nem lesznek menekülttáborok, mert ez ellentétes a magyar nemzeti érdekekkel, a magyar alkotmány előírásaival." EZ A LÉNYEG! Inkább fizetünk. Bár még inkább vonják le a nekünk járó, de a mai napig ki nem fizetett EU-s pénzekből (plusz kamat, plusz elmaradt beruházások okozta károk, stb.) Ebben nem engedünk. Egyébként ha engednénk, az a Fidesz bukásához vezetne nagyon gyorsan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!