Így akarja a magyar elnökség megreformálni az EU-t

2024. április 08. 19:58

„Az év második felében esedékes magyar elnökség hozzájárulhat ezeknek a céloknak a megvalósításához” – írta Bóka János.

2024. április 08. 19:58

Nyitókép: Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP

2023 az EU-ban a kudarc éve volt – írta a Facebook-oldalán Bóka János.

Az európai uniós ügyekért felelős miniszter szerint „az EU kudarcot vallott abban, hogy Európa békéjének és biztonságának helyreállításában konstruktív szerepet játsszon. Brüsszel a háború pártján áll, és mindent megtesz azért, hogy Európát közvetlenül belesodorja a konfliktusba”.

A miniszter többek között arról is írt, hogy az EU még abban is kudarcot vallott, hogy megfékezze az illegális migrációt és segítse a tagállamait külső határaik védelmében.

Ezen változások szükségesek az EU-ban:

Bóka János kiemelte, hogy 2024 az EU-ban a változás éve lehet. „A változás azért kell, hogy Brüsszel, a háború helyett a béke oldalára álljon. Továbbá azért, hogy a gazdasági elszigeteltség és az észszerűtlen központi tervgazdálkodás helyett a konnektivitást és a versenyképességet helyezze középpontba.

Kiemelten fontos, hogy csak azokat engedje belépni az EU területére, akik erre jogosultak, emellett tisztességes versenyfeltételeket és megélhetést biztosítson az európai gazdáknak

és biztosítsa az EU szuverenitását az élelmiszer-ellátás terén. Végül pedig az uniós forrásokhoz való hozzáférést ne politikai nyomásgyakorlásra használja fel” – közölte a az európai uniós ügyekért felelős miniszter.

2024 azt a lehetőséget hordozza, hogy az év második felében esedékes magyar elnökség hozzájárulhat ezeknek a céloknak a megvalósításához”

– írta Bóka János.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:12
🍓 ️ ­A­­­ ­d­ö­­g­ö­­s­­­ ­l­á­­­n­­­y­­o­­k­­ ­v­á­­­r­­n­­a­­­k­ ­­r­­­á­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­­.­­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­𝗨­­𝗡
mysstes
2024. április 09. 08:25
a kisebbségi kérdést miért nem merik felvenni a magyarok a programba?
Akitlosz
2024. április 08. 22:45
Az "EU elnökségnek" nincsen hatalma. Ez csak egy jelképes dolog.
Zsolakomarom
2024. április 08. 20:54
LoL A magyar elnokseg 1 orszagot SE tud maga melle allitani a 27bol. Ugy fogjak megreformalni az EUt, ahogy eddig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!