Kampec a szúnyogoknak, megvan, mikor kezdődik az írtás

2024. április 16. 15:31

A központi szúnyoggyérítést évek óta a katasztrófavédelem irányítja.

2024. április 16. 15:31
Aedes aegypti biting human skin

Nyitókép: Joao Paulo Burini/Getty Images

Április 16-án, kedden elkezdte a központi szúnyoggyérítést a katasztrófavédelem – írja az Index. Tavasszal főként biológiai védekezés zajlik a szúnyoglárvák ellen. A szúnyogok szaporodási területein egy természetes baktérium által előállított fehérjét tartalmazó szerrel végeznek kezelést. Ez a fehérje a kijuttatott mennyiségben kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.

Ezen a héten a Tisza mentén, a Tisza-tó környékén és a Körösök holtágain biológiai módszerekkel lépnek fel a lárvák ellen. Repülőgépekről juttatják ki az ötezer hektáros területre a szilárd fehérjetartalmú készítményt.

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:09
🍓 ️ ­­­A­­ ­d­­ö­­­g­­­ö­­­s­ ­­l­á­­­n­y­­o­­­k­­ ­­­v­­á­­r­n­­­a­k­­­ ­­­r­­á­­d­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­­­.­­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­­­𝗨­𝗡
zrx8
2024. április 16. 18:17
irtás rövid i szívesen
kérdés
2024. április 16. 17:43
Nekem van minden évben egy személyes háziszúnyogom a hálóban. Általában május környékén jelenik meg. Este 11 körül már elfogy a cérnája, és támad. Hessegetem, mert cikkcakkban nem tudok vadászni. Lefekvés után, az első álombazuhanáskor kezdi az akcióját. Támad. Vadul. Akkor indul a sötétben való kalimpálás. Nem szereti, ha fölkavarják a légmozgást. Jól elvagyunk, míg ki nem megy az álom a szememből, akkor elhallgat. Október végéig ragaszkodik hozzám. Még véletlenül sem sikerült eltalálnom. Néha vannak cingárabb segítői is, azokat könnyű lecsapni. Idén a megszokottnál mélyebb hangú példány, a megszokottnál jóval korábban, már tegnap este megkezdte a támadást.
lististerc
2024. április 16. 17:00
Gratulálok: viharban, szélben, esőben a szúnyogok ellen...Ezek nem ismerik a met.hu oldalt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!