Az Európai Néppárt törölte nápolyi konferenciáját, miután Berlusconi beszólt Zelenszkijnek

2023. február 17. 19:41

A Hajrá Olaszország! kormánypárt elnöke azt mondta, az ukrajnai háború nem robbant volna ki, ha az ukrán elnök nem próbálkozik a Donyec-medence autonóm köztársaságainak megtámadásával.

2023. február 17. 19:41
null

Az Európai Néppárt (EPP) törölte nápolyi konferenciáját azt követően, hogy Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök, a párt uniós parlamenti képviselője múlt vasárnap bíráló kijelentéseket tett Volodomir Zelenszkij ukrán elnökre. Az eseménytől való visszalépést Manfred Weber, az Európai Néppárt uniós parlamenti frakciójának elnöke jelentette be a Twitteren közzétett üzenetében. „Ukrajna támogatása nem opcionális” – írta, hozzátéve, hogy képviselőcsoportja továbbra is együtt fog működni az olasz kormánnyal az európai uniós kérdésekben.

A Hajrá Olaszország! kormánypárt elnöke múlt vasárnap a lombardiai helyhatósági választások első napján Milánóban nyilatkozott újságíróknak. A többi között olyan kijelentéseket tett, hogy „az ukrajnai háború nem robbant volna ki, ha Zelenszkij nem próbálkozik a Donyec-medence autonóm köztársaságainak megtámadásával”. Véleménye szerint az ukrán elnököt azzal lehetne meggyőzni a béketárgyalásokról, ha

Joe Biden amerikai elnök megszorongatja és azt mondja neki, hogy 6-9 milliárd dolláros Marshall-terv áll rendelkezésre

Ukrajna újjáépítésére azzal a feltétellel, hogy Zelenszkij azonnal tűszünetet rendel el, máskülönben nem adnak neki sem pénzt, sem fegyvert.

Berlusconi bírálta továbbá a Giorgia Meloni vezette olasz kormány Ukrajnát támogató politikáját, és hangsúlyozta, hogy Meloni helyében a múlt heti uniós csúcson nem találkozott volna az ukrán elnökkel. A Hajrá Olaszország! még aznap közleményben szögezte le: Berlusconi sosem vonta kétségbe Ukrajna támogatását, csak aggódik, és az öldöklés leállítását szorgalmazza. A párt hozzátette, Berlusconi korábban csalódását fejezte ki Vlagyimir Putyin orosz elnök politikája miatt is, de most azt kívánta hangoztatni, hogy egyik fél sem mentes a felelősségtől.

(MTI)

Nyitókép: Silvio Berlusconi (Alberto PIZZOLI / AFP)

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Odone Ricci
2023. február 18. 11:54
A Néppárt vezetőségét bábra bizták, ahogy a többi fontos posztot is. A Néppárt nyugodtan egyesülhetne a demokratákkal, mert semmi különbség nincs közöttük. Berlusconi átlát a szitán, ahogy Gadafi római fogadásánál is tudta, hogyan lehetne fékezni a Libiából elinduló népet Európa felé: tárgyalással. Erre az amcsik és a franciák elintézték a bombázással. Akkoriban kigúnyolták B-it, ahogy most is, pedig jóslata beigazolódott. Az ENP attól fél, hogy melóniék és a többi európai jobb szárny egyesül a Fidesszel és ezzel jelentősen gyengül 2O24-ben az EU-P- választásokon.
Ekeke
2023. február 18. 06:45
A Lovagnak nem volt ínyére Meloni és Weber bimbozo románca. Így hát viszonylag egyszerűen, ráadásul még a publikum számára is közérthető módon,az igazság kimondasaval , megtorpedozta.
Tuners
2023. február 17. 22:39
Gondolatrendörséget remélem értesítették. Véleményterror.
fatman
2023. február 17. 21:48
Ukrajna támogatása nem opcionális??? Faszom a kurva anyádba, weber köcsög!!! Milyen elegáns már, amikor egy német azt mondja, hogy nem maradhatsz ki az oroszok elleni háborúból... _I_
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!