Eurostat: A baltiak és a lengyelek is jóval többet költenek alkoholra, mint a magyarok

2023. szeptember 25. 22:00

Hazánk Írországgal van egy szinten egy átlagos háztartás havi alkoholra fordított kiadásáinak tekintetében.

2023. szeptember 25. 22:00
null

Kijöttek az Eurostat adatai arról, hogy melyik EU-s országban mennyit költ egy háztartás átlagosan alkoholra egy hónapban.

 A G7.hu által ismertetett számok szerint egy magyar háztartás havi kiadásainak 2,8 százalékát költi alkoholos italokra. Ez megegyezik az ír adattal, és 50 százalékkal több, mint az uniós átlag. Az élmezőnytől azonban így is távol helyezkedik el hazánk: a lettek kereken öt, az észtek 4,7, a lengyelek 3,7 százaléknyit költenek erre a káros élvezetre.

A lista másik végén a mediterrán országok állnak: a görögök és az olaszok is havi kiadásaik mintegy egy százalékát isszák csak el.

Nyitókép: LAURE BOYER / HANS LUCAS / HANS LUCAS VIA AFP

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
5m007h 0p3ra70r
2023. szeptember 26. 18:04
>>> orbanegygeci-0 2023. szeptember 26. 09:39 Mert a magyaroknak mar arra sincs penze. dalse<<< Ezért költik a kiadásaik nagyobb hanyadát, mert nem telik ra. Hat mesélj még bokazokni! 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Temeráf
2023. szeptember 26. 11:50
Mert a magyar fiatalok inkább fűvet vesznek! Az alkohol már nem jön be nekik mert az egyik leg keményebb drog a világon! Meg az egyetlen drog amibe bele hal az ember ha le akarja tenni! Lásd:alkoholisták
Royce2.0
2023. szeptember 26. 11:09
Mert sikeresen megvívtuk a pályinka-szabadságharcot? :)))
Osztap_Bender
2023. szeptember 26. 08:17
Ez egy igen fontos statisztikai adat. Valaki szép pénzt is kaphatott az összeállításért. De ki a f.szt érdekel ez a mandineren kívül? Itt vitát lehet generálni még a semmivel is, ez pedig növeli a klikkelések számát, ami az istenük. (és gondolom létezésük alapja is) Azonban a kommentelők jogos igényeire, felvetéseire válasz nélkül szarnak valamilyen ismeretlen okból. Talán nagyzási hóbortból, hatalmi gőgből, vagy ki a f.sz, ha mi nem hiedelemből?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!