Giorgia Meloni: Olaszország nem válhat Európa menekülttáborává

2023. szeptember 20. 17:54

Az olasz kormányfő az ENSZ-közgyűlés 78. ülésszakának csúcsszintű eszmecseréjén szólalt fel New Yorkban.

2023. szeptember 20. 17:54
Ursula Von Der Leyen - Giorgia Meloni meet in Lampedusa Island

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök szerdán kijelentette: nem fogja engedni, hogy Olaszország Európa menekülttáborává váljon.

Az olasz kormányfő az ENSZ-közgyűlés 78. ülésszakának csúcsszintű eszmecseréjén szólalt fel New Yorkban, és azt hangsúlyozta, hogy 

„tarthatatlan nyomás alá helyezi Olaszországot a Lampedusára érkező, migránsokat szállító bárkák sokasága”.

Ezt is ajánljuk a témában

Giorgia Meloni egyben elutasította az Európai Unió és Tunézia megállapodásával kapcsolatos bírálatokat. Az olasz kormányfő kulcsszerepet játszott a migráció megfékezését célzó egyezség tető alá hozásában.

Fontos, hogy a Tunéziával létrejött szándéknyilatkozatot végrehajtsák. Ez egy olyan minta, amelyet más országok esetében is lehet alkalmazni”

– emelte ki. Hangsúlyozta, hogy a migránsokkal kapcsolatos helyzet nagy figyelmet és sok szolidaritást kap. 

Ezt is ajánljuk a témában

„A gond az, hogy mikor és milyen mértékben fordul át ez a szolidaritás kézzelfogható tettekre. 

Ez az, ami engem most érdekel” – tette hozzá Giorgia Meloni.

(MTI)

Nyitókép: VALERIA FERRARO

 

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palmimi85
2023. szeptember 22. 22:11
Kedves Meloni Asszony! Igaza van, hogy nem akarja, hogy hazája egy nagy Európában "működő" menekült lerakattá váljon, de ezt ne úgy akarja, hogy más országok, pl, hazánk válnak menekülttáborrá annak ellenére, hogy eddig sikerült ezt elkerülni. Ez nem a "dögöljön meg a másik tehene is" helyzet! Kérni kéne pl. a NATO segítségét abban, hogy fordítsa vissza a migránsmentő civil hajókat a p.csába, de minél messzebb pl. Európa déli partjaitól, pl. menjenek Hamburgba, ha német civilek az "embermentő" hajó "üzemeltetői". És sajnos, elfelejtette Ukrajna von der Liar-t belökni egy nőkre kiéhezett migráns csoport közé...
Namond
2023. szeptember 21. 18:59
Giorgia Meloni Kedves, ezt szánta Merkel Magyarországnak, viszont Orbán érdeme, hogy időben felébredt, bár a kerítés szart sem ér tűzparancs nélkül. Lásd, Budapesten több száz migráns vár a továbbszállításra.
jostothu
2023. szeptember 21. 11:52
Mi van Mandiner? Szürögetünk, szürögetünk?
jostothu
2023. szeptember 21. 11:43
Talán arra kéne használni az olasz hadi tengerészetet és a határvédelmet amire való! Idióták.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!