Pazar magyar debütálás! Yaakobishvili Antal győztes meccsen mutatkozott be a Gironában

2024. január 18. 14:50

A spanyol labdarúgó-bajnokságot vezető csapatban pályára lépett a magyar utánpótlás-válogatott focista, aki, ha így folytatja, akkor hamarosan Marco Rossinál is debütálhat.

2024. január 18. 14:50

A Girona az U21-es magyar válogatott Yaakobishvili Antallal a soraiban 3-1-re legyőzte a Rayo Vallecanót a spanyol labdarúgó Király Kupa szerda késő este rendezett nyolcaddöntős mérkőzésén, és továbbjutott. A magyar védő ezen a találkozón mutatkozott be az együttesben, a szünetben csereként lépett pályára, ekkorra már kialakult a későbbi végeredmény. Yaakobishvili ugyanakkor nem vallott szégyent, passzpontossága a mérkőzés statisztikai adatai szerint 97 százalékos volt, 32 passzából 31 csapattárshoz ment, a párharcainak 87 százalékát megnyerte, öt lövést blokkolt és ötször tisztázott, ebből négyszer fejjel. Pazar bemutatkozás – írta az Origo.

A magyar tehetség tíz perccel a vége előtt egészen bravúros jelenetet produkált, amikor az utolsó pillanatban szerelte a lőni készülő kolumbiai klasszist, Radamel Falcaót.

A fiatal hátvédnek is köszönhető, hogy a Gironának a második félidőben sikerült megőriznie a 3-1-es vezetését. A spanyol bajnokság, a La Liga idei meglepetéscsapata így magabiztos győzelemmel jutott a legjobb nyolc közé a spanyol kupában. Ha így folytatja Yaakobishvili, akkor akár már az idén bemutatkozhat a magyar felnőttválogatottban is. A hírek szerint Marco Rossi szövetségi kapitány már figyeli a 19 éves védőt.

Fotó: Girona/Twitter

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2024. január 18. 19:41
Komoly nyüzsgés lehet hátul a védelemben. Ha mienk lesz Európa egyik legkevesebb gólt kapó csapata, akkor meg is vagyunk.
survivor
2024. január 18. 15:55
"Yaakobishvili" Szóval grúz zsidó az Antal....
namégmitnem
2024. január 18. 15:07
Éljen Anti, a grúz-magyar tehetség!:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!