Miért nem csinálunk már végre...?

2013. március 25. 12:00

Magyarországon pedig azt sem mondhatjuk, hogy kicsi a mozgásterünk. Minden látszat ellenére nem olyan rossz itt élni.

2013. március 25. 12:00
FiloSzofi
Onleány Társasblog

„Kétségtelen, hogy a jóllétünket inkább növelné, ha többen lennénk cselekvők. Nemcsak azért, mert ténylegesen saját lábára állna az ország, hanem mert a kutatások (és saját tapasztalat szerint) a cselekvő élet növeli a jóllétünket akkor is, ha ténylegesen az élet nem ad többet nekünk.

Magyarországon pedig azt sem mondhatjuk, hogy kicsi a mozgásterünk. Minden látszat ellenére nem olyan rossz itt élni. Nyugodtan megengedhetnénk magunknak, hogy jobban érezzük magunkat, ahogy azt is, hogy éljünk a lehetőségeinkkel. Megint egy kutatás: 2009-ben a Gallup által végzett szubjektív életminőség felmérés szerint a világ 120 országa közül Zimbabwe, Haiti és Burundi után (34,6–40,3%) Magyarországon volt a legmagasabb (34%) azoknak az aránya, akik az életminőségüket rossznak minősítették és azt gondolták, hogy a következő 5 évben is ilyen marad. Ugyanakkor az International Living objektív életminőség felmérése szerint, Magyarország a világ országai között a 18. helyen áll. (Az objektív életminőség nem a gazdasági helyzetet jelenti!)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gubenc
2013. március 25. 16:27
Mivel nem érkezett helyes megfejtés az előző kérdésemre, és elég sok idő eltelt, megadom a megoldást: http://indavideo.hu/video/NAGY_A_JOLET_-_mondja_Gyurcsany_Fleto
Barnabox
2013. március 25. 15:02
Az Onleány "intézet"-ből nézve lehet hogy ez így látszik! De... FiloSzofi-val ellentétben szerintem a helyzet röviden sz*r! Persze lehet filózni, hogy nem minden a pénz, és a gazdagság! Már nem (csak) erről van szó! 1. Egy családot el kell tartani, felnevelni gyerekeket, prespektívát, célt kitüzni elébűk!Manapság a családok zöme épp hogy megél, még jó ha nem csúszik bele folyószámla hitelbe!Igy aztán gyarapodásról, életminőség javításáról szó sem lehet!( és még lehetne ragozni!) 2. A közérzetet pedig sokminden rombolja! Az a sok cikk-cakk amit az elmult 20 évben megéltünk, az alapértékek szemmel látható errodálása, a politikusaink notórius (igérgetései)hazudozása, az egyenlőtlenségek -igazságérzetünket borzoló- növekedése, mind-mind eleme ennek. És persze a valóság megtapasztalása, a lecsúszás érzékelése! Hogy hiába minden erőfeszítés, munka...! stb. stb.
gubenc
2013. március 25. 13:32
Egyébként a fórumozók közül annak, aki kitalálja, hogy meiyik politikus mondta utoljára, hogy itt nagy a jólét, felajánlok 5 jutalom like-ot bármilyen válaszott hozzászóláshoz.
gubenc
2013. március 25. 13:30
A filozófus asszonynak meg azt ajánlom, hogy próbáljon egyszer emírikus tapasztalatot szerezni, mondjuk egy TESCO áruházban próbáljon kicseréltetni egy hibás terméket, vagy menjen be egy állami hivatalmba valamilyen ügyet intézni. Ott egy életre meg fogja tanulni, hogy az életminőség nem csak anyagi tényezőkből áll, hanem például abból is, hogy az emberek hogyan viselkednek egymással. Garantálni tudom, hogy a fent említett szituációkban nagyjából egy darab fának fogják nézni, és akkor még finoman fogalmaztam. Akkor megismeri a hatalom igazi Eurázsiai felfelé nyalok, lefelé taposok működését. Figyelem az élmény olyan traumatikus lehet, hogy várhatóan két napig nem tud majd filozófiai értekezéseket írni a jó magyar életminőségről. Ezért a saját életminőségének és megélhetésének érdekében leadási határidő előtt ne próbálkozzon ilyesmivel!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!