Polgár=alattvaló

2016. február 18. 07:27

Olyan uralom honosult meg a demokrácia paravánjai mögött, ami a feltétlen alattvalóiságot követeli meg a polgáraitól

2016. február 18. 07:27
Németh Péter
Németh Péter
Népszava

„Akik ma kormányzati funkcióban vannak, tudják, tudniuk kell, mi a kötelességük ilyenkor. Tudniuk kell – mint ahogy a hozzájuk köthető sajtómunkásoknak is -, hogy azonnal be kell indítaniuk a lejárató kampányt, foltot találniuk a múltjukban, hibát a jelenükben… És az elsődleges cél nem is annyira a célszemély tönkretétele, sokkal inkább az üzenet. Üzenet a társadalom azon tagjainak, akik elégedetlenkedni mernek: vigyázz mit csinálsz, a hatalom lesújt rád!

Régebben, az orbáni ciklusok kezdetén még óvatosabban, vagy fogalmazzunk így: rejtettebben hajtották végre az ilyen akciókat. Ma már leplezetlenül, mondhatni a trambulinról. Vitatkozhatunk még egy darabig arról, hogy vajon diktatúra-e a pontos meghatározása annak a rendszernek, amit ma Magyarországon működtetnek, vagy valamilyen más terminológiát kell használni. A lényeg mit sem változik: olyan uralom honosult meg a demokrácia paravánjai mögött, ami a feltétlen alattvalóiságot követeli meg a polgáraitól. Ez lenne tehát az amiről a miniszterelnök hétfőn a parlamentben beszélt: a polgári berendezkedés felépítése. Hódolat, alázat, minden hatalmat Orbánéknak – ezt kell alatta érteni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Catullus
2016. február 18. 20:35
Nem lesz mindig parasztlakodalom, súlyos ára lesz ennek a tobzódásnak. Ráadásul ezek a bugrisok még elegánsan élni sem tudnak a megszerzett javaikkal. Ordít róluk a barbárság, a szellemi sötétség és természetesen a származás.
pkarcsi
2016. február 18. 18:48
Vöörösseggfej.Ezt mantrázod már ősidők óta.
dave
2016. február 18. 18:19
Te már csak tudod, bolsevikokat kiszolgáló, vén fasz.
Lolka-Bolka
2016. február 18. 17:34
te egy rohadt naci vagy ......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!