Alapjog-e a lakhatás?

2022. június 03. 14:49

Én laikusként is írtam négy javaslatot, melyekről azt gondolom, hogy hellyel-közzel komplexek.

2022. június 03. 14:49
null
Vági Márton
Azonnali.hu

„Én laikusként is írtam négy javaslatot, melyekről azt gondolom, hogy hellyel-közzel komplexek, hiszen a keresleti és a kínálati oldalra is kitértek, előbbit növelnék, utóbbiak helyzetét javítanák, miközben a magántulajdont is tiszteletben tartanánk. Nincs nálam a bölcsek köve, nem vagyok tévedhetetlen, közel sem biztos, hogy az én javaslataim a jó javaslatok. Sajnálom, hogy a téma szakértője megoldási javaslatokra alig tér ki, azokat nem fejti ki, pedig én szívesen olvastam volna arról is, a legtoxikusabb tanár-diák viszonyra hajazó kioktatás helyett.

Mindig örülök, amikor valaki válaszol egy cikkemre, ezek többségét épp azért írom, hogy valamiféle társadalmi vita induljon el a témáról (igen, sokszor azért fogalmazok szándékosan provokatívabban, hogy nagyobb legyen a visszhangja), és különböző világnézetű emberek ütköztethessék érveiket.

Büttl Ferenc válaszának is örültem, még akkor is, ha sem a cikk tartalmával, sem annak stílusával nem értettem egyet. A témával kapcsolatban – valóban laikuskén – több megoldási javaslatot írtam, ezek voltak:

  • a home office elterjedése,
  • a kollégiumi férőhelyek növelése (melyet a kedves tanár úr amolyan mellékesen azért megemlít a cikkében),
  • az SZJA-eltörlése,
  • a meglévő bérlakásállomány nagyobb megbecsülése.”

 Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2022. június 04. 14:00
Vágiaskenázi?
nyugalom
2022. június 04. 13:59
Honnan ez a vadiaskenazi azonnal?
Palepoli
2022. június 04. 09:51
Az emberi jogokra hivatkozás már rég értelmét vesztette. A 18. században még volt valamekkora értelme, annyi, hogy a jog, legalábbis elvben, azonosan kezeljen minden embert. A gyakorlatban pedig egy gazdagabb embernek több joga van ma is, mert megveszi a jogot.
Ólat a trolloknak
2022. június 04. 07:36
Nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!